Πολυτελές ξενοδοχείο θα γίνουν τα ιστορικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης. Θα λειτουργήσει σε 18 μήνες

Ένα πολυτελές ξενοδοχείο θα λειτουργεί τα επόμενα χρόνια στο κτήριο που φιλοξενούσε στο παρελθόν τα γραφεία του κόμματος της ΝΔ, μετά τη συμφωνία ανάμεσα στην ξενοδοχειακή εταιρεία «The Margi ΑΕ» και το Ίδρυμα Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους, στο οποίο ανήκει το νεοκλασικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Tornos News,

το μίσθωμα θα έχει διάρκεια 50 χρόνια και το μηνιαίο μίσθωμα για το ακίνητο θα είναι 16.000 ευρώ κατά την πρώτη πενταετία. Αργότερα, το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο με βάση τον πληθωρισμό συν 1% επί του μισθώματος. Το κόστος ανακατασκευής υπολογίζεται σε 1,68 εκατομμύρια ευρώ και η περάτωση του έργου υπολογίζεται ότι θα γίνει σε 18 μήνες.

Εικόνα εγκατάλειψης του κτηρίου

Το κτίριο είναι έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1862 και πέθανε το 1937. Ο αρχιτέκτονας έχει αφήσει έντονο στίγμα στην πρωτεύουσα και με άλλα κτήρια, όπως το Μέγαρο Χαροκόπου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας (σημερινό Μουσείο Μπενάκη), η Οικία Ορφανίδη στη λεωφόρο Αμαλίας (Ίδρυμα Ωνάση, το ανάκτορο του πρίγκιπα Νικολάου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας (σημερινή Ιταλική Πρεσβεία), αλλά και το Παλάτι στην οδό Ηρώδου του Αττικού (νυν Προεδρικό Μέγαρο).

Το κτήριο στη Ρηγίλλης χαρακτηρίζεται από το μαρμάρινο κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο κεντρικό χολ και την ξύλινη σκάλα προς τον όροφο, όπως και σε τρεις μεγάλους χώρους υποδοχής, σαλόνια και τραπεζαρία. Ο πρώτος όροφος ακολουθεί τις βασικές αρχές του γαλλικού hôtel privé, ενώ εντυπωσιακή είναι η πίσω όψη προς τον κήπο με τον πύργο στην αριστερή πλευρά που παραπέμπει σε επαύλεις.

Το εσωτερικό του κτηρίου στη ΡηγίλληςΗ ΝΔ στη Ρηγίλλης

Η επιλογή του κτηρίου της Ρηγίλλης για τη στέγαση των γραφείων της ΝΔ έγινε μετά τη μεταπολίτευση από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το επιβλητικό νεοκλασικό παρέμεινε η έδρα του κόμματος έως και τον Κώστα Καραμανλή τον νεότερο. Επί αρχηγίας του Αντώνη Σαμαρά τα γραφεία εγκαταλείφθηκαν για οικονομικούς λόγους, με δεδομένο ότι κρίθηκε ασύμφορο το ενοίκιο και επιπλέον, πολλές υπηρεσίες είχαν μεταφερθεί λόγω στενότητας χώρου και στη Ρηγίλλης παρέμενε μόνο το γραφείο του προέδρου του κόμματος.

Επί Κυριάκου Μητσοτάκη τα γραφεία της ΝΔ μεταφέρθηκαν στην Πειραιώς.

πηγές: tornosnews, iefimerida

The post Πολυτελές ξενοδοχείο θα γίνουν τα ιστορικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης. Θα λειτουργήσει σε 18 μήνες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα