Που βρίσκεται η κακοκαιρία και πως θα κινηθεί από το απόγευμα μέχρι αύριο. Τι είναι το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης». Χάρτες πρόγνωσης

Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που προέβλεψε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία. Αυτή την ώρα παρατηρούνται ισχυρές βροχοπτώσεις στη Λαμία, το Γαλαξίδι, την Άρτα, στην Παραμυθιά και στην Νάουσα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση το χαμηλό βαρομετρικό τις βραδινές ώρες θα μετακινηθεί στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τις

Σποράδες και την Εύβοια.

Δείτε το χάρτη στον οποίο απεικονίζεται η πρόγνωση του υετού για τις απογευματινές ώρες της Τρίτης.

meteo.gr

Από αργά το απόγευμα οι βροχοπτώσεις θα ενταθούν σε όλο τον κορμό της ηπειρωτικής χώρας από την Ήπειρο έως και την Πελοπόννησο. Θα επηρεαστούν κυρίως η Δυτική Θεσσαλία (Καρδίτσα, Τρίκαλα) η Στερεά (Βοιωτία, Φθιώτιδα) καθώς και τα ανατολικότερα τμήματα της Πελοποννήσου ( Κορινθία, Αργολίδα, και Λακωνία ). Το βράδυ θα επηρεαστεί και η Αττική (κυρίως Δυτικά και Βόρεια τμήματα)

Η ενίσχυση των φαινομένων οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό που το πρωί της Τρίτης 16/07 βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας και από το απόγευμα θα πλησιάσει τη χώρα μας κινούμενο νοτιοανατολικά προς τη Θάλασσα των Κυθήρων meteo.gr

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-07-2019) τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Σύμφωνα με την πρόγνωση θα εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες.

Tο καλοκαίρι σιγά σιγά θα αρχίσει να επιστρέφει από την Παρασκευή και το προσεχές Σαββατοκύριακο με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και χωρίς πλέον ιδιαίτερα προβλήματα καιρού.

‘Οπως γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς στο news247 ο καιρός της «ψυχρής λίμνης» είναι η αλληλεπίδραση ψυχρών αερίων μαζών της ανώτερης ατμόσφαιρας, του θερμού εδάφους και του προσκείμενου σε αυτό αέρα  σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας. Αυτές οι συνθήκες ευνοούν την ανάδευση των ασταθών αερίων μαζών καθ’ ύψος, δημιουργώντας νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης, που αποτελούν προποµπούς των καταιγιδοφόρων νεφών. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο η συγκεκριμένη κακοκαιρία, ο καιρός δεν θα είναι καθαρός καιρός ψυχρής λίμνης αλλά ένας συνδυασμός με αποκομμένο χαμηλό και διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

The post Που βρίσκεται η κακοκαιρία και πως θα κινηθεί από το απόγευμα μέχρι αύριο. Τι είναι το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης». Χάρτες πρόγνωσης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα