Ποιοι εκλέγονται στην Ευρωβουλή, ποιοι μένουν εκτός. Οι πρωτιές και οι εκπλήξεις σε όλα τα κόμματα

Το βράδυ της Δευτέρας θα υπάρχει σαφή εικόνα για το σύνολο των σταυρών που συγκεντρώνει κάθε ευρωβουλευτής. Οριστική είναι ωστόσο η εικόνα που αφορά τα ποσοστά ψήφων της κάθε υποψήφιας παράταξης.

Με ενσωματωμένο το 78,31% των ψήφων και το 35,80% των σταυρών τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2019 έχουν ως εξής:

Η ΝΔ λαμβάνει το 33,24% των ψήφων και 7 έδρες, δύο περισσότερες από το 2014. Την πρωτοκαθεδρία λαμβάνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, η Αννα

Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ «προ των θυρών» είναι Γιώργος Αμυράς και Δημήτρης Καιρίδης.

Εκτός φαίνεται πως μένουν η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου. Δεν κατόρθωσε να εκλεγεί επίσης η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα και ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί 6 έδρες και το 23,77% των ψήφων, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να έρχεται πρώτος, να ακολουθεί η Έλενα Κουντουρά, ο Κώστα Αρβανίτης, ο Στέλιος Κούλογλου, ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Πέτρος Κόκκαλης. Μένουν εκτός οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μουζάλας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θεοδόσης Πελεγρίνης και Λυδία Κονιόρδου, η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης που προήλθε από το Ποτάμι, η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου και ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Το Κίνημα Αλλαγής έλαβε το 7,56% με τις 2 έδρες του συνδυασμού να λαμβάνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. Ακολουθούν, σε μικρή απόσταση οι Νίκος Παπανδρέου και Γιώργος Καμίνης, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου

Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,51% και δυο έδρες,τις οποίες, μέχρι στιγμής, φαίνεται να καταλαμβάνουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. Ακολουθούν οι Σεμίνα Διγενή και Λίλα Καφαντάρη.

Η Χρυσή Αυγή, επίσης, λαμβάνει 2 έδρες και ακολουθεί με το 4,86% των ψήφων. Με μεγάλη διαφορά προηγείται, ο Ιωάννης Λαγός και ακολουθεί ο Θανάσης Κωνσταντίνου. Ακολουθεί ο Γιάννης Παππάς και ο Ευάγγελος Μπαρμπούρης.

Μια έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση (4,12%) του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος φαίνεται να εκλέγεται ευρωβουλευτής.

Τελευταίο έρχεται το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3,04%. Στην ευρωβουλή εκλέγεται η Σοφία Σακοράφα και ακολουθούν ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Κωνσταντίνα Αδάμου.

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Πόσος είναι ο μισθός του ευρωβουλευτή. Ποια είναι τα προνόμια, πόσα δικαιούται όταν δεν επανεκλεγεί και πότε λαμβάνει σύνταξη

The post Ποιοι εκλέγονται στην Ευρωβουλή, ποιοι μένουν εκτός. Οι πρωτιές και οι εκπλήξεις σε όλα τα κόμματα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα