Πίνακας του Πικάσο με τη μούσα ερωμένη του πουλήθηκε σε δημοπρασία για πάνω από 100 εκατ. δολάρια. Ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των ειδικών

Ο πίνακας «Γυναίκα που κάθεται δίπλα σε παράθυρο», που απεικονίζει την αγαπημένη του Μαρί Τερέζ Βαλτέρ, πουλήθηκε χθες απ’ τον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη έναντι 103,4 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για ποσό σχεδόν διπλάσιο απ’ αυτό που υπολόγιζε ο οίκος δημοπρασιών, καθώς η εκτίμηση του Christie’s ήταν ότι το έργο θα πιάσει 55 εκατομμύρια. Η δημοπράτηση του πίνακα διήρκεσε 19 λεπτά, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τον πίνακα με ύψος 1,46 μ. και πλάτος 1,44 μ. διεκδίκησαν δύο υποψήφιοι αγοραστές μέσω

τηλεφώνου.

Basquiat painting sold for $93m, Picasso for just over $100m.
I know we are used to seeing these staggering amounts paid for paintings (not to mention NFTs) but they are still… staggering. pic.twitter.com/npuRQPG63S

— Stanley Pignal (@spignal) May 14, 2021

«Η πώληση αυτή επιβεβαιώνει τη δυναμική της αγοράς τέχνης παρά την πανδημία της νόσου COVID-19, αλλά επίσης και το κύρος του Πικάσο… Η γενικά καλή απόδοση που είχαν οι δημοπρασίες της Πέμπτης σηματοδοτεί μια πραγματική επιστροφή στην κανονικότητα και επίσης ένα μήνυμα ότι η αγορά τέχνης πράγματι επέστρεψε σε καλό δρόμο», υποστηρίζει η Μπόνι Μπρέναν, πρόεδρος του οίκου Κρίστις για τις ΗΠΑ.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας….

Picasso painting sells for $103 million in New York: auction house https://t.co/zxfAIkYtjp pic.twitter.com/INwWA9lqD8

— Ahmad Nor Maulana Af (@AhmadNorMaulana) May 14, 2021

Ο πίνακας αυτός αγοράστηκε μόλις πριν από οκτώ χρόνια στο Λονδίνο για 28,6 εκατομμύρια λίρες (44,8 εκατομμύρια δολάρια).

Αυτό ήταν το πέμπτο έργο του Ισπανού ζωγράφου που πουλήθηκε για περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια. Ο Πικάσο είναι ένας απ’ τους ελάχιστους καλλιτέχνες έργα των οποίων έχουν ξεπεράσει αυτή την τιμή. Ανάμεσα τους ο Τζάκσον Πόλοκ, ο Βίνσεντ βαν Γκογκ και ο Φράνσις Μπέικον. Το ρεκόρ για έργο του Πικάσο ήταν ο πίνακας «Οι γυναίκες της Αλγερίας» που πουλήθηκε το 2015 έναντι 179,4 εκατ. δολάρια.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Πίνακας του Πικάσο με τη μούσα ερωμένη του πουλήθηκε σε δημοπρασία για πάνω από 100 εκατ. δολάρια. Ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των ειδικών appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα