Πέθανε στα 47 της η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη μετά από μάχη με τον καρκίνο. Είχε ντύσει την Γκουίνεθ Πάλτροου, την Κάμερον Ντίαζ και την Τίλντα Σουίνστον

Σε ηλικία 47 μόλις ετών έφυγε από τη ζωή η γνωστή σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη.

Η γνωστή Ελληνίδα σχεδιάστρια έφυγε από τη ζωή παλεύοντας με τον καρκίνο, με τον οποίο έδινε μάχη το τελευταίο τρίμηνο.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College

of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας και οι δημιουργίες της πωλούνταν σε καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε στην Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, την πρώτη της γυναικεία συλλογή μόδας.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με αποκορύφωμα το επιβλητικό ένδυμα της Ισλανδής τραγουδίστριας Μπγιορκ, το οποίο καθώς τραγουδούσε ξετυλιγόταν σε έκταση 900 τ.μ. καλύπτοντας όλους τους αθλητές.

Το 2004 η Σοφία Κοκοσαλάκη κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως Τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στυλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούσε η σχεδιάστρια, είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν στο χέρι, ενώ είχε συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας σκηνής της μόδας, όπως τον γαλλικό οίκο Vionnet, τον επιχειρηματία Renzo Rosso, την Diesel και τον κολοσσό του Only the Brave.

Επίσης έντυσε μερικές από τις πιο γνωστές σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Κριστίνα Ρίτσι, η Κέιτ Χάντσον, η Νταϊάνα Κρούγκερ, η Κάμερον Ντίαζ και άλλες.

Το 2015 ανέλαβε το σχεδιασμό των στολών της αεροπορικής εταιρείας Aegean. Μέσα στο 2016 είχε κυκλοφορήσει και την πρώτη της συλλογή κοσμημάτων, τα οποία για μια ακόμη φορά, έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το 2018 βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, για την προσφορά της στην ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς κατά τη διάρκεια της έκθεσης με τίτλο «Contemporary Minoans» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης.

«Έχω μια φαντασίωση, ότι μετά τα 89 μου θα πάω να μείνω στην Κρήτη»

Πέρσι, η ταλαντούχα σχεδιάστρια είχε δώσει μια ξεχωριστή συνέντευξη στο «Κ» της Καθημερινής, όπου είχε παρουσιάσει τη δουλειά της και είχε αποκαλύψει μεταξύ άλλων πως κάποια στιγμή ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ζήσει μόνιμα στην Κρήτη. «Έχω μια φαντασίωση, ότι μετά τα 89 μου θα πάω να μείνω στην Κρήτη. Όχι πριν όμως, γιατί θέλω να βρίσκομαι στο γίγνεσθαι», είχε αποκαλύψει η Σοφία Κοκοσαλάκη.

Η Κρήτη ήταν άλλωστε το «δικό» της μέρος. Και οι δύο γονείς της κατάγονται από την Κρήτη, ενώ η ίδια έχει αναπτύξει κατά καιρούς και φιλανθρωπική δράση, όπως μια συλλογή βραχιολιών που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από τα ΕΛΤΑ για τους σκοπούς του ιδρύματος IFG και διατέθηκαν για την αγορά εξοπλισμού για παιδιατρικές μονάδες του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

The post Πέθανε στα 47 της η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη μετά από μάχη με τον καρκίνο. Είχε ντύσει την Γκουίνεθ Πάλτροου, την Κάμερον Ντίαζ και την Τίλντα Σουίνστον appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα