Πέθανε σε ηλικία 71 ετών από κορονοϊό ο Βασίλης Σεβαστής. Επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Θλίψη έχει σκορπίσει στον ελληνικό στίβο η είδηση του θανάτου του επί σειρά προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή σε ηλικία 71 ετών. Νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», «χτυπημένος» από τον κορονοϊό όπου τελικά και κατέληξε.

Ο 72χρονος παράγοντας δεν είχε λάβει μέρος λόγω αδιαθεσίας στη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου, κάτι που ότι οφειλόταν

στην προσβολή του από τον Covid-19. Σημειώνεται ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες είχε προκληθεί αναστάτωση στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, όταν τέσσερις υπάλληλοι, οι οποίοι έρχονταν σε επαφή και με τον κ.Σεβαστή, είχαν βρεθεί θετικοί σε τεστ για τον κορονοϊό.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Ο Βασίλης Σεβαστής, που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Μαΐου 1949, ήταν αθλητής του δεκάθλου, καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και αθλητικός παράγοντας. Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα (Ρόδο, Κάλυμνο) και από μικρός (1967) ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (υπήρξε αθλητής του Πανιωνίου) χάρις στο μεγάλο του ύψος (1,92 μ.) και τα φυσικά του προσόντα.

Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Βαλκανικών Ομοσπονδιών στίβου (ABAF), μη έχοντας δικαίωμα βάσει του νέου αθλητικού νόμου να είναι υποψήφιος για τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, είχε εκλεγεί ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, αν και ήδη νοσηλευόταν λόγω του κορονοϊού.

Επί 14 έτη ηγήθηκε του ελληνικού αθλητισμού υπηρετώντας ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1997 μέχρι το 2011, χρονιά κατά την οποία έδωσε τη σκυτάλη στον Κώστα Παναγόπουλου, με τον ίδιο να συνεχίζει τη διαδρομή του στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ ως γενικός γραμματέας μέχρι τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία.

Υπό την ηγεσία του, ο ΣΕΓΑΣ εκτοξεύθηκε και ο ελληνικός αθλητισμός γνώρισε μεγάλες επιτυχίες.

Ως αθλητής, εκτός από τις επιτυχίες του εντός συνόρων, είχε πάρει χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου του 1971 στη Σμύρνη και χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1972 επίσης στη Σμύρνη.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Πέθανε σε ηλικία 71 ετών από κορονοϊό ο Βασίλης Σεβαστής. Επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα