Παραμονή Πρωτοχρονιάς. «Νεκρή πόλη» η Αθήνα μετά τις 22:00 το βράδυ σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη. Τι θα ισχύσει με ΙΧ, ταξί, διόδια και μετακινήσεις εκτός νομού

Το σχέδιο των Χριστουγέννων προκειμένου να αποτραπούν οι μεγάλες συναθροίσεις ενόψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θέτει σε εφαρμογή από σήμερα η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως και στις 25 Δεκεμβρίου έτσι και σήμερα παραμονή του νέου χρόνου, η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι κάτι παραπάνω από έντονη στους δρόμους για την τήρηση των μέτρων, με αστυνομικούς να πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους με μπλόκα σε διόδια και εισόδους και εξόδους

πόλεων, σε ΚΤΕΛ και κόμβους οδικών δικτύων.

Συναθροίσεις έως 9 άτομα και με SMS την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Και σήμερα όπως έχει ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δεν θα επιτραπεί να βγουν τα παιδιά για κάλαντα, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι συστάσεις για τα οικογενειακά τραπέζια με φίλους. Συγκεκριμένα, στα τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες. Πάντως όλες αυτές τις ημέρες οι λοιμωξιολόγοι καλούν τους πολίτες να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι στις εορταστικές συναθροίσεις στα σπίτια και να συναντήσουν τα ίδια άτομα που συνάντησαν τα Χριστούγεννα.

Οσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ρεβεγιόν φιλικής οικογένειας, πρέπει να στείλουν SMS τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή, που δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 22:00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να κάνουν τις αγορές τους με τη μέθοδο του click away καθώς το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή, ενώ και οι πιστοί θα βρεθούν στις εκκλησίες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και 50 ατόμων για τους μητροπολιτικούς ναούς.

«Ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου», ανέφερε χθες εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι συγκεκριμένοι από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας.

Κεντρικοί άξονες, υπαίθριοι χώροι και πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι τα σημεία όπου εστιάζονται οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάντως, στο διάστημα 22:00 έως 5:00 το πρωί μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες τόσο της Αθήνας όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που κινούνται. Παράλληλα, περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας την Πρωτοχρονιά, στο πλαίσιο των ελέγχων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού

Σε ερώτηση αν η αστυνομία χτυπάει κουδούνια, ο κ. Χρονόπουλος επανέλαβε ότι η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να μπει σε σπίτι μόνο με παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ υπενθύμισε ότι έγιναν πάνω από 10 συλλήψεις τα Χριστούγεννα από καταγγελίες για πάρτι σε σπίτια.

Διαβάστε επίσης: «Σαπούνι Υψηλάντης», «λικέρ Μεσολόγγι», επιτραπέζια παιχνίδια με την επανάσταση του 1821 και τραπουλόχαρτα με ήρωες. Η διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας μέσα από τη δημόσια ιστορία

Χρυσοχοΐδης για Πρωτοχρονιά: «Νεκρή» πόλη η Αθήνα μετά τις 22:00

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε τη ζωή των ανθρώπων», ανέφερε μεταξύ άλλων χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη. Ερωτηθείς για την κυκλοφορία μετά τις 22:00 αύριο, ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί όπως και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

«Αν σε 15 ημέρες λόγω κακών συμπεριφορών έχουμε αυξήσει τα κρούσματα τότε δεν θα κάνουμε εμβόλια, θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ», είπε με έμφαση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι κάθε γιορτή είναι και μια μαχαιριά.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Για τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η μετάβαση σε άλλο νομό. Παρά ταύτα, προβλέπονται 6 συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Οι 6 εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού είναι οι εξής:

Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)
Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)
Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή)

Τι αλλάζει στα όρια επιβατών σε ταξί και ΙΧ -Η εξαίρεση

Συγκεκριμένα, για τις 31 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου παύει να ισχύει το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, ενώ την ίδια ώρα με τα ΙΧ θα μπορούν να μετακινούνται έως τέσσερα άτομα με την προϋπόθεση ότι είναι συγγενείς.

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), Σεραφείμ Κασιδιάρη, με τον οποίο ήρθε σε επικοινωνία το iefimerida.gr, οι πολίτες ήδη έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τα ταξί για τις μετακινήσεις τους, καθώς το προηγούμενο διάστημα η κίνησή τους ήταν υποτονική.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το μέτρο αφορά αυστηρά τις μετακινήσεις πριν από τις 22:00 και μετά τις 05:00, καθώς τις υπόλοιπες ώρες ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του lockdown. Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ρεβεγιόν φιλικής οικογένειας είναι απαραίτητο να στείλουν SMS στο 13033 τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικά πρόστιμα.

Διόδια: Οι νέες τιμές σε τέσσερις αυτοκινητόδρομους -Σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά

Από σήμερα τα μεσάνυχτα προς ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς θα ισχύσουν οι νέες τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, Πατρών – Αθηνών, Αντιρρίου – Ιωαννίνω και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών θα ισχύσουν μειώσεις της τάξης των 0,10 ευρώ και 0,20 ευρώ, στον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου – Ιωαννίνων θα ισχύσουν μειωμένα τέλη από 0,05 ευρώ έως και 0,25 ευρώ, και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης θα υπάρχουν μειώσεις τιμών σε όλους τους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Άγιος Βασίλης κρατά όπλο; Η ιστορική φωτογραφία που σημάδεψε τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας

Στον αυτοκινητόδρομο Πατρών -Αθηνών

Μειώσεις της τάξης των 0,10 ευρώ και 0,20 ευρώ θα ισχύουν στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών της «Ολυμπίας Οδού» από τα μεσάνυχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς προς Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021.

Οι τιμές αυτές, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», υπολογίζονται βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2020 και αφορούν σε όλους τους σταθμούς διοδίων και σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Ειδικά, στους μετωπικούς σταθμούς Ελαιώνα και Ρίου, στην Αχαΐα, η μείωση αφορά όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Με τις νέες τιμές το ταξίδι ΑθήναΠάτρα για ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο διαμορφώνεται στα 11,50 ευρώ (από τα 11,80 ευρώ).

Όσον αφορά στις κατηγορίες, φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., καθώς και φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., η μείωση για το ίδιο ταξίδι είναι 0,50 ευρώ και 0,60 ευρώ αντίστοιχα.

Αναλυτικά, οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος διαμορφώνονται ως εξής:

Στον μετωπικό σταθμό του Ρίου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,50 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,20 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. 5,60 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος 2,20μ., 7,90 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό του Ελαιώνα:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,20 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 3,20 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 8,10 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 11,30 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό του Κιάτου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,60 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,20 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 5,70 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 8,00 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό του Ισθμού:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,20 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,80 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 4,50 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 6,30 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό της Ελευσίνας:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,40 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,10 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 5,30 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 7,40 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό του Δρεπάνου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,20 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,70 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 4,30 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 6,00 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό των Καλαβρύτων:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,60 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,30 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 5,90 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 8,30 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό της Ακράτας:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,20 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,70 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 4,30 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ 6,00 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό του Δερβενίου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,90 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,30 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 3,30 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 4,60 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό του Κιάτου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,60 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,80 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 2,10 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 3,00 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό του Ζευγολατιού:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,50 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,70 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 1,80 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 2,60 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό των Αγίων Θεοδώρων:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,30 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,50 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 1,30 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 1,90 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό της Πάχης:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,60 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,90 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 2,30 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 3,20 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό της Νέας Περάμου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,00 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,40 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 3,50 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 5,00 ευρώ.
Στον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου-Ιωαννίνων
Μειωμένα τέλη διοδίων, από 0,05 ευρώ έως και 0,25 ευρώ, θα ισχύουν στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου της «Ιονίας Οδού», Αντιρρίου – Ιωαννίνων, που διαχειρίζεται η «Νέα Οδός Α.Ε.», από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2020 προς Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021, λόγω της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής διοδίων τελών.

Ειδικότερα, οι τιμές ανά σταθμό διοδίων και ανά κατηγορία οχήματος είναι οι ακόλουθες:

Στον μετωπικό σταθμό της Κλόκοβας:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,05 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,95 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7,45 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 10,40 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό του Αγγελοκάστρου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,45 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 3,50 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 8,75 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 12,25 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό του Μενιδίου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,05 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,95 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7,45 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 10,45 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό του Τερόβου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,15 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 3,05 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7,70 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 10,80 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό της Γαβρολίμνης:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,45 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,10 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 5,25 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 7,35 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό του Μεσολογγίου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,85 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1,25 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 3,10 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 4,40 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό του Κουβαρά:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,10 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1,60 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4,05 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 5,65 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό της Άρτας:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,50 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 0,75 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 1,90 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 2,65 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό του Γοργόμυλου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,70 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1,00 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 2,50 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 3,50 ευρώ.
Στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τρίπολης Καλαμάτας και Κλαδου Λεύκτρου -Σπάρτης
Τις νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύουν στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2020 προς Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021, ανακοίνωσε η «Μορέας Α.Ε.» Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά, ενώ από την προαναφερθείσα αναπροσαρμογή προκύπτουν μειώσεις τιμών σε όλους τους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων. Αναλυτικά, οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και ανά κατηγορία οχήματος είναι ως εξής:

Στον μετωπικό σταθμό του Σπαθοβουνίου:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,70 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,45 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. 6,20 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος 2,20μ., 8,70 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό της Νεστάνης:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,60 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,35 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 5,90 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 8,25 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό της Γέφυρας Μάναρη:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,30 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,90 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 4,80 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 6,70 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό της Βελιγοστής:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,80 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,20 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 3,10 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 4,35 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό της Καλαμάτας:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,30 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,85 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 4,70 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 6,60 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό της Πετρίνας:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,00 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,85 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 7,20 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 10,05 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό των Παραδεισίων:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,50 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,75 ευρώ. *Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 1,90 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 2,65 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό των Αρφαρών:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,50 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,75 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 1,85 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ 2,60 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό της Θουρίας:

Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,30 ευρώ.
Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,45 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 1,20 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 1,65 ευρώ.

The post Παραμονή Πρωτοχρονιάς. «Νεκρή πόλη» η Αθήνα μετά τις 22:00 το βράδυ σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη. Τι θα ισχύσει με ΙΧ, ταξί, διόδια και μετακινήσεις εκτός νομού appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Πρωτοχρονιά, αθηνα, ταξι, διοδια, βραδυ, μεσα μαζικης μεταφορας, μηχανη του χρονου, σία κοσιώνη, κτελ, sms, Χριστούγεννα, click, ΕΡΤ, απε-μπε, συλληψεις, βεβαίωση, κηδεία, ααδε, κασιδιαρης, iefimerida, lockdown, ισχύ, ολυμπια, πατρα, λεωφορεια, νέα, καλαματα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, μετρο, Στην κορυφή του σπιτιού, Κορμός Χριστουγέννων, θεματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σχεδιο αθηνα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κρουσματα σημερα, γιορτη σημερα, αγιος βασιλης, καλαντα, επιτραπεζια παιχνιδια, iefimerida.gr, iefimerida, αστυνομια, αυτοκινητα, αυτοκινητο, εργασια, μηχανη του χρονου, παιχνιδια, πλαισιο, υψος, φωτογραφια, ωρα, εξαιρεσεις, αξονες, απε, απε-μπε, βεβαίωση, διαστημα, δηλωση, εφημεριδα της κυβερνησεως, εγγραφη, εγγραφο, ευρω, ειπε, ελληνικη αστυνομια, εμβολια, επικοινωνια, εφημεριδα, ζωη, κηδεία, ιδια, ιδιο, ηρωες, ισχυει, θοδωρης, κινηση, κορινθος, μαχαιρια, μειωση, μπε, ξημερωματα, οδος, ορια, οχηματων, οχηματα, παιδια, πρωι, συγκεκριμενα, σία κοσιώνη, σια, σπαρτη, σπιτι, σπιτια, σχεδιο, τριπολη, ισχύ, φορτηγα, ωρες, αγορες, click, εφαρμογη, εκκλησιες, εμφαση, γιορτη, sms, ταξιδι, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα
Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Νεκρή, Αθήνα, 22 00, Χρυσοχοΐδη,paramoni protochronias, nekri, athina, 22 00, chrysochoΐdi