Τσιόδρας: 86 θάνατοι 71 νέα κρούσματα – 1955 συνολικά. 79 διασωληνωμένοι. Όχι στη γενικευμένη χρήση μάσκας και γαντιών από τους πολίτες

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 1955.

Aνακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο είχαμε άλλους 3 καταγεγραμμένους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 86 (63 άνδρες και 23 γυναίκες).

Η απόφαση της επιτροπής για την χρήση μάσκας

Επιστρέφοντας στο ζήτημα της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε τις αποφάσεις της επιτροπής που έγιναν γνωστές νωρίτερα το πρωί

της Πέμπτης. «Με δεδομένη την τρέχουσα πορεία στη χώρα μας η επιτροπή στην παρούσα φάση δεν συστήνει την γενικευμένη χρήση μάσκας» σχολίασε ο λοιμωξιολόγος.

Όπως είπε, επιπλέον, ιατρικές μάσκες με βαλβίδα, δεν συστήνονται και είναι και επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται από άτομα του γενικού πληθυσμού. Αυτές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες υγείας.

Πώς κατανέμονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανά ηλικία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως σε όλο τον κόσμο έχουν ανακοινωθεί 89.975 θάνατοι από τον κορονοϊό, τόνισε ωστόσο πως παράλληλα περισσότεροι από 340.000 ανάρρωσαν.

Από τα 1955 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, το 57% αποτελεί άνδρες. Ο κ. Τσιόδρας όμως έδωσε και ποσοστά κρουσμάτων κορονοϊού ανά ηλικία. Όπως είπε, το 30% των θετικών στον Covid-19 είναι μεταξύ 18-39 ετών, 35% αυτών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 40 και 59 ετών και ένα 21% βρίσκεται στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στα συμπεράσματα της επιτροπής αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως είπε, τέθηκαν σήμερα τα κριτήρια επιλογής των τεστ αντισωμάτων. «Θέλουμε να είναι αξιόπιστα με συγκεκριμένα κριτήρια για την καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού στη χώρα».

Τσιόδρας: Kάποια από τα νοσήματα συνεχίζουν την πορεία τους ανεξάρτητα από τον ιό και κάποια έχουν μια «παύση». Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον λόγο.

Χαρδαλιάς: Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις.

Κατευθύνσεις προς τους πιστους- Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα.

«Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι» – Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας. Όταν στεκόμαστε ενωμένοι είμαστε ικανοί για το καλύτερα- Μένουμε σπίτι , βγαίνουμε νικητές».

Χαρδαλιάς για Πάσχα: Δεν πιστεύω ότι θα πάνε οι πιστοί στις εκκλησίες αγνοώντας τις προτροπές της Ιεράς Συνόδου

The post Τσιόδρας: 86 θάνατοι 71 νέα κρούσματα – 1955 συνολικά. 79 διασωληνωμένοι. Όχι στη γενικευμένη χρήση μάσκας και γαντιών από τους πολίτες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρακολουθήστε, Σωτήρη Τσιόδρα,parakolouthiste, sotiri tsiodra