Πέθανε η Λίντα Τριπ που αποκάλυψε το σκάνδαλο Κλίντον – Λεβίνσκι. Οι μυστικές ηχογραφήσεις και το μπλε φόρεμα που οδήγησαν στη δίκη του πρώην προέδρου

Η Αμερικανίδα  που αποκάλυψε τη σχέση του Μπίλ Κλίντον με την μαθητευόμενη τότε στον Λευκό Οίκο Μόνικα Λεβίνσκι, άφησε χθες την τελευταία της πνοή.

Η 70χρονη Λίντα Τριπ πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας, όπως ανέφερε η οικογένειά της σε αμερικανικά ΜΜΕ, την Τετάρτη. Το όνομά της είχε γίνει γνωστό το 1998, όταν οι ηχογραφήσεις που έκανε με τις συζητήσεις με την Μόνικα Λεβίνσκι βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίκης για την καθαίρεση του τότε προέδρου των ΗΠΑ

Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα με τον BBC, η Τριπ, η οποία είχε εργαστεί και στο Πεντάγωνο και ήταν φίλη με την Μόνικα Λεβίνσκι παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας , έμαθε ότι η νεαρή γυναίκα είχε σεξουαλική σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και άρχισε μυστικά να καταγράφει τις συνομιλίες το 1997. Στη συνέχεια η Τριπ παρέδωσε τις κασέτες στον ειδικό εισαγγελέα Κένεθ Σταρ  ο οποίος ηγήθηκε μίας ευρείας έρευνας για τη προεδρία του Κλίντον. Η Τριπ μάλιστα ήταν εκείνη που αποκάλυψε ότι η Μόνικα Λεβίνσκι  είχε στην κατοχή της ένα μπλε φόρεμα το οποίο φέρεται να είχε λερωθεί από το σπέρμα του προέδρου Κλίντον.

Η Τριπ απέδωσε στον πατριωτισμό της το γεγονός ότι παρέδωσε τις πληροφορίες στον Σταρ, επικτριτές της ωστόσο την κατηγόρησαν ότι πρόδωσε τη φιλία της με την Μόνικα Λεβίνσκι και ότι επεδίωξε να υπονομεύσει την προεδρία. Απολύθηκε από το Πεντάγωνο την τελευταία ημέρα της προεδρίας Κλίντον το 2001 και αργότερα άνοιξε ένα κατάστημα με τον σύζυγό της στη Βιρτζίνια.

Από την πλευρά της η Μόνικα Λεβίνσκι όταν έμαθε ότι η Τριπ αρρώστησε, της ευχήθηκε μέσω Twitter για ταχεία ανάρρωση. Όπως τονίζει πάντως το BBC, στη δίκη του Μπιλ Κλίντον το 1998, η καταληκτική δήλωση της Μόνικα Λεβίνσκι ήταν: «Λυπάμαι πραγματικά για όλα όσα συνέβησαν και μισώ την Λίνα Τριπ».

Διαβάστε ακόμα: Ο Κλίντον, 22 χρόνια μετά το σκάνδαλο Λεβίνσκι αποκαλύπτει: «Έκανα σεξ μαζί της για να αντιμετωπίσω το άγχος μου. Δεν σκεφτόμουν τις συνέπειες» 

Η «ακατάλληλη προσωπική επαφή» του Μπιλ Κλίντον με την 22χρονη Μόνικα Λεβίνσκι. Ποια γυναίκα την συμβούλευσε να κρατήσει το λεκιασμένο μπλε φόρεμα. Η αποζημίωση του προέδρου

φωτογραφία: YouTube

The post Πέθανε η Λίντα Τριπ που αποκάλυψε το σκάνδαλο Κλίντον – Λεβίνσκι. Οι μυστικές ηχογραφήσεις και το μπλε φόρεμα που οδήγησαν στη δίκη του πρώην προέδρου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Λίντα Τριπ, Κλίντον – Λεβίνσκι,pethane, linta trip, klinton – levinski