Πανελλαδικές 2020: Ποια θέματα έπεσαν σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τους υποψηφίους με το παλαιό και νέο σύστημα. Τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020.

Πριν από λίγο έγιναν γνωστά τα θέματα που «έπεσαν» στους υποψηφίους κατά την πρώτη μέρα των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Το θέμα της Έκθεσης για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες

2020 αφορά την «Ανάγνωση βιβλίων».

Πανελλήνιες 2020: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία με το νέο σύστημα

Τα 3 κείμενα που τέθηκαν στους υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων είναι ένα απόσπασμα από κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, όπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο, ένα κείμενο του συγγραφέα μεταφραστή και εκδότη Κώστα Τσιρόπουλου από την Συλλογή Δοκιμίων «Η μόνωση ως συνομιλία» και ένα ποίημα του Τίτου Πατρίκιου.

Δείτε εδώ τα θέματα

Διαβάστε επίσης: Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος στα 16 του χρόνια στήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα από Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών. Τον έσωσε μια κοπέλα που τόλμησε να τον φιλήσει …

Πανελλήνιες 2020: Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα με το παλαιό σύστημα

Από την άλλη, οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα κλήθηκαν να επεξεργαστούν ένα άρθρο του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη από το ΒΗΜΑ με θέμα την ανάγνωση. Οι αίθουσες για τους φετινούς υποψηφίους άνοιξαν με αποστάσεις και αντισηπτικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δείτε εδώ τα θέματα

Πανελλήνιες 2020: Με διπλό σύστημα οι εξετάσεις

Υπενθυμίζεται ότι φέτος στις Πανελλήνιες οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα. Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

Μετά από τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020 (που θα εξεταστούν και με το νέο και το παλαιό σύστημα), θα εξεταστούν την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πανελλήνιες 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Και στις Πανελλήνιες 2020 θα ισχύουν μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων στις Πανελλήνιες.

Διαβάστε επίσης: Πέντε συγγραφείς στη «Μηχανή του Χρόνου». Η Άλκη Ζέη, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Νάνος Βαλαωρίτης, η Τατιάνα Αβέρωφ και ο Αλέξης Σταμάτης διηγούνται συγκλονιστικές ιστορίες από τη ζωή τους …

Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως, ήδη, ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σημειώνεται ότι τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

The post Πανελλαδικές 2020: Ποια θέματα έπεσαν σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τους υποψηφίους με το παλαιό και νέο σύστημα. Τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα