Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι πρώτες δηλώσεις των υπουργών (Live)

Η νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Όλα τα μέλη της κυβέρνησης έδωσαν θρησκευτικό όρκο και κανείς πολιτικό. Ήδη από τις 11:30 τα πρώτα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη έφτασαν συνοδευόμενα από μέλη των οικογενειών τους στο Προεδρικό Μέγαρο.Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η η παράδοση – παραλαβή των υπουργείων ενώ αύριο, Τετάρτη στις 11 το πρωί θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.Τα πρώτα μηνύματα των υπουργών

«Έχουμε σχέδιο, έχουμε

πρόγραμμα, ξέρουμε και τις προκλήσεις και τα προβλήματα και τις δυσκολίες», είπε ο Γιάννης Βρούτσης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν από την ορκωμοσία του σε υπουργό Εργασίας. «Είναι το υπουργείο που στον πυρήνα του έχει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Δοκιμαστήκαμε, κάναμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, κάναμε μεγάλες τομές, κάναμε τον πιο σύγχρονο δείκτη κοινωνικής πολιτικής το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε, θα το κάνουμε και πάλι πράξη», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

«Υπόσχομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Υποσχεθήκαμε φωτεινή Ελλάδα, τι ποιο Φωτεινό να μιλάμε για τα παιδιά», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη κατά την άφιξή της.

Το πρώτο μήνυμα του νέου υπουργού Εσωτερικών

«Ένας κύκλος έκλεισε κι ένας νέος αρχίζει σήμερα. Τέσσερα χρόνια με την ευθύνη της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανάρτησή του ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στόχος του κ. Θεοδωρικάκου, «η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η ολόπλευρη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο νέος εκλογικός νόμος που θα υλοποιήσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού».

Ο πρώην πρύτανης στην Κρήτη και νέος υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε λιγάκι αγχωμένος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο. «Είμαι εδώ για να βοηθήσω στον χώρο της εκπαίδευσης με την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων» δήλωσε ο Βασίλης Διγαλάκης ο οποίος σημείωσε πώς όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη, δέχτηκε με χαρά τα νέα του καθήκοντα.

«Θα προχωρήσουν όλα τόσο γρήγορα που ούτε εσείς δεν θα το πιστεύετε. Δεν θα υπάρχει ούτε μία μέρα ξεκούρασης. Από σήμερα ξεκινά η σκληρή δουλειά», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την άφιξή του.

Τρεις μόνο λέξεις χρησιμοποίησε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης: «Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα».

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που μου εμπιστεύτηκε τη φορολογική πολιτική στη δημόσια περιουσία. Θα κάνουμε να πάντα ώστε να έρθει ανάπτυξη και καλά αμοιβόμενες εργασίες», ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα έρευνας και τεχνολογίας Χρίστος Δήμας είπε ότι «αυτά που πρέπει να αλλάξουμε, θα τα αλλάξουμε».

«Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε στο υπουργείο», είπε στους δημοσιογράφους ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υποδομών ήταν λακωνικός προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τονίζοντας: «Τα λόγια τώρα είναι περιττά, η ευθύνη είναι απλά πολύ μεγάλη».

Νωρίς το μεσημέρι (13.00) είναι προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στον νέο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Παιδείας από τον Κώστα Γαβρόγλου στη Νίκη Κεραμέως και η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον Γιώργο Σταθάκη στον Κωστή Χατζηδάκη.

Το απόγευμα (16.00) θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης παραλαβής του χαρτοφυλακίου από τον τ. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον αναπλ. Υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 11:00.

The post Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι πρώτες δηλώσεις των υπουργών (Live) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα