Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Καύσωνας μέχρι την Τετάρτη και από Πέμπτη καταιγίδες. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (χάρτης)

Σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί η θερμοκρασία την Τρίτη 09/07/2019.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν τους 39-40 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σε περιοχές της Θεσσαλίας στους 41 βαθμούς και σε περιοχές της Δωδεκανήσου στους 39-40 βαθμούς Κελσίου. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι περιοχές όπου αναμένεται να σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες την Τρίτη.

meteo.gr

Αύριο Τετάρτη (10.7.2019) η θερμοκρασία, στα βόρεια θα πέσει κατά 3 με 4 βαθμούς, αλλά στα κεντρικά

και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει έως τους 40 με 42 βαθμούς.

Ωστόσο στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές θα συνοδευτούν από πολύ ενισχυμένους ανέμους και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.

Την Πέμπτη (11.7.2019) η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στις περισσότερες περιοχές και δεν θα ξεπεράσει, στη βόρεια Ελλάδα τους 30 βαθμούς και στη νότια τους 32 με 33. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η πολλή ζέστη θα υποχωρήσει την Παρασκευή (12.7.2019).

The post Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Καύσωνας μέχρι την Τετάρτη και από Πέμπτη καταιγίδες. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (χάρτης) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα