Ορειβάτης έπεσε σε γκρεμό και σκοτώθηκε ενώ έκανε απευθείας μετάδοση στα social media. Αναρριχήθηκε στο όρος Φούτζι της Ιαπωνίας, σε υψόμετρο 3.000 μέτρων (βίντεο)

Ορειβάτης εντοπίστηκε νεκρός σε υψόμετρο 3000 μέτρων, στο όρος Φούτζι, από της τοπικές αρχές. Το αναπάντεχο της τραγικής ιστορίας είναι ότι ο άνδρας μετέδιδε live μέσω Facebook την μοιραία ανάβαση πάνω από τα σύννεφα – κάνοντας μάλιστα και σχόλια για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

«Είμαι στο σωστό δρόμο; Τόσο μεγάλο μέρος της διαδρομής καλύπτεται από χιόνι», λέει καθώς ανεβαίνει

προς τα πάνω. «Γλιστράω» ήταν η τελευταία λέξη που είπε δευτερόλεπτα πριν πέσει. Θεατές που παρακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή μέσα από τoυς λογαριασμούς τους στο Facebook, κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Οι διασώστες αναζητούσαν τον ορειβάτη από νωρίς το πρωί της Τρίτης και ένα 24ωρο αργότερα βρήκαν μια σορό, που πιστεύεται ότι ανήκει σε αυτόν.

Οι διασώστες αναζητούσαν τον ορειβάτη από νωρίς το πρωί της Τρίτης και ένα 24ωρο αργότερα βρήκαν μια σορό, που πιστεύεται ότι ανήκει σε αυτόν. Το όρος Φούτζι ή Φουτζι-γιάμα είναι το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, με υψόμετρο της κορυφής του πάνω από το επίπεδο της θάλασσας 3.776 μέτρα. Βρίσκεται περίπου εκατό χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, από όπου είναι ορατό τις καθαρές ημέρες, και είναι ενεργό ηφαίστειο. Η έκτασή του μοιράζεται μεταξύ των νομών Σιζουόκα και Γιαμανάσι. Ο εξαιρετικά συμμετρικός κώνος του Φούτζι είναι γνωστό σύμβολο της Ιαπωνίας και διαδεδομένο σε φωτογραφίες και ως θέμα ζωγραφικών πινάκων. Έτσι, το επισκέπτονται πολλοί τουρίστες και ορειβάτες. Από το 2013 ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Δείτε την στιγμή της μοιραίας πτώσης:

The post Ορειβάτης έπεσε σε γκρεμό και σκοτώθηκε ενώ έκανε απευθείας μετάδοση στα social media. Αναρριχήθηκε στο όρος Φούτζι της Ιαπωνίας, σε υψόμετρο 3.000 μέτρων (βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα