«Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με την κοινωνία», αναφέρει με επίσημη ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος. Αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, οφειλών και δόσεων στην εφορία για 4 μήνες λόγω του ιού

Αναλυτική ανακοίνωση για το ζήτημα του κορονοϊού, εμμένοντας στο ότι είναι ασφαλείς όσοι μεταλαμβάνουν, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Ιερά Σύνοδος μεταξύ άλλων τονίζει ότι «χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του (σ.σ. για τον κορονοϊό), ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία.»

Αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, οφειλών και δόσεων στην εφορία για 4 μήνες

Αναστολή πληρωμών τρεχουσών υποχρεών και δόσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 30 Ιουνίου για επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή των αχών για περισσότερες από 10 ημέρες λόγω κορονοϊού, αλλά και ευέλικτα συστήματα εκ περιτροπής ή εξ αποστάσεως εργασίας σε επιχειρήσεις -προς διευκόλυνση των εργαζομένων και χωρίς να θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα- περιλαμβάνει η πρώτη δέσμη άμεσων μέτρων στήριξης που εξήγγειλε και θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση, εκδίδοντας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως προανήγγειλαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα θα ληφθούν εστιασμένα και μόνον για τις επιχειρήσεις των οποίων διατάσσεται η διακοπή λειτουργίας τους. Αντιθέτως τα εργασιακά μέτρα που αφορούν πχ την τηλεργασία ή την σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων (ώστε να μην παρατηρείται συμφόρηση και στα μέσα μεταφοράς) θα ισχύσουν οριζόντια και καθολικά για ολόκληρη την χώρα.

Πιο ουσιαστικά μέτρα στήριξης όμως δεν επίκειται να ληφθούν πριν τουλάχιστον το Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα και τις από κοινού αποφάσεις που επιδιώκεται να ληφθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Εκεί οι χώρες του Νότου με προβλήματα χρέους όπως η Ελλάδα υποστηρίζουν ότι πρέπει το κόστος και οι δαπάνες για μέτρα στήριξης του Συστήματος Υγείας, της Απασχόλησης και της Ανάπτυξης δεν πρέπει να μετράνε στα πλεονάσματα.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα αποφασίστηκε:

– η αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, πληρωτέων για τέλος Μαρτίου, για τέσσερις μήνες σε κλάδους και περιοχές που διακόπτεται η δραστηριότητα με κρατική εντολή για 10 ημέρες

– η αναστολή βεβαιωμένων οφειλών πληρωτέων τέλος Μαρτίου για 4 μήνες

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε αναστολή στην πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες και εργαζομένους για διάστημα τριών μηνών (Απρίλιο, Μάιο Ιούνιο).

H ανακοίνωση του Χρήστου Σταϊκούρα έχει ως εξής:

Η επέκταση του κορονοϊού, σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, έχει σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις, καταρχάς στη δημόσια υγεία, και κατ’ επέκταση στην οικονομία.

Στην υγεία, τα κρούσματα της ασθένειας παγκοσμίως αυξάνονται και τα συστήματα υγείας δοκιμάζονται.

Στην οικονομία, τα δεδομένα και οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι επιπτώσεις θα είναι μεν παροδικές, αλλά τελικά θα είναι πολύ πιο σημαντικές και επώδυνες από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Απαιτείται συνεπώς, από όλους μας, ψυχραιμία, εγρήγορση και προνοητικότητα.

Η Κυβέρνηση, μεθοδικά και υπεύθυνα, αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις.

Το Υπουργείο Οικονομικών, σε απόλυτο κυβερνητικό συντονισμό, αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που εδράζονται πάνω σε 4 πυλώνες.

The post «Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με την κοινωνία», αναφέρει με επίσημη ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος. Αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, οφειλών και δόσεων στην εφορία για 4 μήνες λόγω του ιού appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou