Ο «διάδοχος» του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί απειλεί με πολλά αμερικανικά πτώματα. Η Ουάσινγκτον στέλνει 3.500 επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή. Δείτε το βίντεο της επίθεσης

Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν, σύμφωνα με πολλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τον φόνο του διοικητή της Δύναμης Κοντς, προσθέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό πλήγμα «το χειρότερο λάθος της Ουάσινγκτον» στην περιοχή.

Ο ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί, ο οποίος διορίστηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς, διεμήνυσε

λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ότι αναμένει να δει πολλά πτώματα Αμερικανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα.
Απειλές φτάνουν, μετά τον Ιρανό πρόεδρο και από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν για τον θάνατο του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί. Συγκεκριμένα, το Σώμα ορκίζεται «σκληρή εκδίκηση».

Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν. Το Ιράν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τον φόνο του διοικητή της Δύναμης Κοντς, προσθέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό πλήγμα «το χειρότερο λάθος της Ουάσινγκτον» στην περιοχή.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που μετέδωσε η τηλεόραση του Ιρακ Ahad TV δείχνει τη στιγμή που ο πύραυλος του αμερικανικού στρατού πλήττει και καταστρέφει δύο αυτοκίνητα εντός των οποίων βρίσκονταν ο Κασέμ Σουλεϊμανί και άλλος ένας στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ η επίθεση έγινε από drones της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τα οποία εκτόξευσαν συνολικά 4 πυραύλους που έπληξαν τον κομβόι, σκοτώνοντας τους δύο στρατηγούς και την συνοδεία τους.  Δείτε το βίντεο της επίθεσης:

Τραμπ: Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω τον πόλεμο, όχι να τον ξεκινήσω

Σε σύντομη ομιλία του στη Φλόριντα ο Τραμπ ανέφερε ότι «ο Σολεϊμανί σχεδίαζε επικείμενες και απειλητικές επιθέσεις εναντίον Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού, αλλά τον πιάσαμε επ’ αυτοφώρω και τον τελειώσαμε».

«Σαν Πρόεδρος είναι ύψιστο καθήκον μου είναι η υπεράσπιση του Έθνους και των πολιτών του. Εχθές το βράδυ, υπό τις οδηγίες μου, ο αμερικανικός στρατός εκτέλεσε μια αψεγάδιαστη, ακριβή επιχείριση που σκότωσε τον νούμερο ένα τρομοκράτη οπουδήποτε στον κόσμο Κασέμ Σουλεϊμανί ο οποίος ετοίμαζε επιθέσεις σε Αμερικανούς διπλωμάτες και στρατιώτες αλλά τον συλλάβαμε εν δράση και τον εξουδετερώσαμε» είπε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα  ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπό την ηγεσία μου η πολιτική της Αμερικής είναι ξεκάθαρη ενάντια σε τρομοκράτες που βλάπτουν ή σκοπεύουν να βλάψουν οποιονδήποτε Αμερικανό. Θα σε βρούμε και θα σε εξολοθρεύσουμε, θα προστατεύουμε πάντα τους διπλωμάτες, όλους τους Αμερικανούς και τους συμμάχους μας» συμπλήρωσε.

Iράν: Ξεκάθαρα τρομοκρατική ενέργεια αυτή των ΗΠΑ

Η Τεχεράνη θα λάβει νομικά μέτρα σε διεθνές επίπεδο για να καταστήσει τις ΗΠΑ υπόλογες για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμάνι, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Είναι ξεκάθαρα μια τρομοκρατική ενέργεια…το Ιράν θα λάβει μια σειρά νομικών μέτρων σε διεθνές επίπεδο για να λογοδοτήσει η Αμερική για τη δολοφονία του Σουλεϊμάνι», τόνισε ο Ζαρίφ.

Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να στείλει 3.000 με 3.500 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών θέσεων στην περιοχή μετά τον φόνο από αμερικανική επιδρομή του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο CNBC. Oι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι στρατιώτες θα ενωθούν με τους περίπου 750 στρατιώτες που εστάλησαν στο Κουβέιτ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Tα μέλη αυτά των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανήκουν σε δύναμη ταχείας αντίδρασης της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ, που τέθηκε σε επιφυλακή αμέσως μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, τόνισε αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τόνισαν ότι χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες ενδέχεται να σταλούν στην περιοχή και τους είχε ειπωθεί να προετοιμάζουν την αποστολή.

Από τον Μάιο οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει περίπου 14.000 επιπλέον στρατιώτες στην Μέση Ανατολή.

The post Ο «διάδοχος» του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί απειλεί με πολλά αμερικανικά πτώματα. Η Ουάσινγκτον στέλνει 3.500 επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή. Δείτε το βίντεο της επίθεσης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα