Τραγωδία στην Πεύκη: «Δεν είχαμε καταλάβει ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα» λέει η πεθερά της 32χρονης που αυτοκτόνησε αφού έριξε την 5χρονη κόρη της στον φωταγωγό

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε η γιαγιά της 5χρονης και πεθερά της γυναίκας από την Πεύκη που χθες έπεσε στο κενό, αφού έριξε το παιδί, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο και οι δύο.

Η γυναίκα σημείωσε πως η οικογένεια δεν είχε αντιληφθεί ότι η νύφη της είχε κάποιο πρόβλημα που θα την οδηγούσε στα άκρα  «με τα λεγόμενα το καταλάβαμε, τι άλλο να κάναμε;». Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι η ψυχολογία της γυναίκας δεν ήταν καλή, καθώς το 5χρονο κορίτσι είχε κινητικά προβλήματα και προβλήματα ομιλίας.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, τόνισε

πως μία τέτοια ψυχολογική μετάβαση, «οργανώνεται και η αλλαγή της οργάνωσης φαίνεται», ενώ τόνισε ότι, «η αλλαγή στη συμπεριφορά γίνεται σταδιακά» και υπογράμμισε πως αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος που περνά σε αυτή τη μετάβαση, «χρειάζεται βοήθεια».

«Δεν μπορεί ο άρρωστος να βοηθήσει μόνος του τον εαυτό του», ξεκαθάρισε ο Δ.Σούρας, για να τονίσει ότι, το πρόβλημα έχει τρεις διαστάσεις. Η πρώτη είναι ότι, «φοβόμαστε το στίγμα», η δεύτερη ότι, «φοβόμαστε τι θα πει ο κόσμος» και η τρίτη ότι, «ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος».

Ο ψυχίατρος απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Υγείας να φροντίσει ώστε να υπάρξει ενημέρωση του κοινού για τις ψυχικές ασθένειες και αναφερόμενος σε ανάλογες παιδοκτονίες, στα αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών, στα παιδιά που πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού και σε παιδιά που βρίσκονται σε κλινικές απεξάρτησης, υπογράμμισε ότι, «η ψυχική ασθένεια είναι μία ασθένεια όπως όλες, έχει θεραπεία».

The post Τραγωδία στην Πεύκη: «Δεν είχαμε καταλάβει ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα» λέει η πεθερά της 32χρονης που αυτοκτόνησε αφού έριξε την 5χρονη κόρη της στον φωταγωγό appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγωδία, Πεύκη, Δεν, 32χρονης, 5χρονη,tragodia, pefki, den, 32chronis, 5chroni