Ο Μπόρις Τζόνσον νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Έλαβε υπερδιπλάσιους ψήφους από τον αντίπαλό του, Τζέρεμι Χαντ

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος ηγέτης των «Συντηρητικών», αφού κέρδισε την υποστήριξη των μελών του κόμματος.

Ο Τζόνσον έλαβε το 66% της υποστήριξης και συνολικά 92.153 ψήφους έναντι 46.656 ψήφους που έλαβε ο αντίπαλος του και υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Ο νέος ηγέτης θα αναλάβει τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα αύριο το απόγευμα στη θέση της Τερέζα Μέι.

Η νίκη του οδηγεί το Ηνωμένο Βασίλειο προς μια αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit και προς μια συνταγματική κρίση εντός της χώρας, καθώς

οι Βρετανοί βουλευτές έχουν δεσμευθεί να καταψηφίσουν την όποια κυβέρνηση προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα εκτός του μπλοκ χωρίς μια συμφωνία διαζυγίου.

Στην ομιλία του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Τζόνσον έστειλε το μήνυμα «θα προχωρήσουμε με το Brexit, θα ενώσουμε την χώρα και θα κερδίσουμε τον Τζέρεμι Κόρμπιν» ζητώντας επίσης να ξεκινήσει η δουλειά από όλους.

Αυτό θα είναι και το δύσκολο κομμάτι που έχει να αντιμετωπίσει καθώς ο υπέρμαχος του Brexit, Τζόνσον, έχει υποσχεθεί να θέσει την Βρετανία εκτός της Ένωσης με ή χωρίς συμφωνία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Η Τερέζα Μέι θα αποχωρήσει από τη Ντάουνινγκ Στριτ την Τετάρτη αφότου μεταβεί στο παλάτι για να δει τη Βασίλισσα Ελισσάβετ η οποία επίσημα θα διορίσει και τον Τζόνσον.

Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός

Γεννήθηκε στην  περιοχή της Upper East Side της Νέας Υόρκης και ήταν κάτοχος αμερικανικής ιθαγένειας μέχρι το 2006. Παρότι, ακόμη, το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς του αντλεί τις ρίζες από τον βασιλιά Γεώργιο Β’, προπάππους του, από τη μεριά του πατέρα του, ήταν ο επίσης κατάξανθος Αλί Κεμάλ. Ήταν ένας δημοσιογράφος από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος παντρεύτηκε την προγιαγιά του Μπόρις. Όταν ο προπάππους του απήχθη, τα δύο ορφανά παιδιά του στην Αγγλία κράτησαν το πατρικό επίθετο Τζόνσον της μητέρας τους Γουίνιφρεντ.

Στα εννιά του χρόνια μετακόμισε στις Βρυξέλλες, όπου ο πατέρας του υπηρετούσε στη βρετανική αντιπροσωπία της ΕΟΚ. Κατοικούσε μαζί με τα τρία μικρότερα αδέλφια του σε μια απομακρυσμένη έπαυλη πλάι στο δάσος του Βατερλό, σε μια νυσταλέα περιοχή, δίχως φίλους. Η ζωγράφος μητέρα του Σαρλότ έπεσε σε κατάθλιψη, νοσηλεύτηκε για εννέα μήνες σε νευρολογική κλινική, ενώ αυτός και η αδελφή του στάλθηκαν σε οικοτροφείο. Στη συνέχεια οι γονείς του χώρισαν.

Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν γνωστός ως αμφιλεγόμενης αντικειμενικότητας επιδειξιομανής δημοσιογράφος που λειτουργούσε υπό το σλόγκαν «Δεν αφήνεις τα πραγματικά γεγονότα να καταστρέψουν μια καλή ιστορία». Είχε ισχυριστεί ότι η Κομισιόν σχεδίαζε την καθιέρωση «αστυνομίας δίωξης της μπανάνας» για να ελέγχει αν ο καρπός του συγκεκριμένου φρούτου έχει το σωστό σχήμα. Ακόμη είχε γράψει ότι τα φέρετρα θα είναι πλέον στην Ε.Ε ενός και μόνο τυποποιημένου σχήματος και ότι τα πατατάκια τσιπς θα απαγορεύονταν διά παντός.

Οι περισσότερες ψευδείς ανταποκρίσεις στις οποίες κατηγορούσε με δριμύτητα τους χλιδάτους, αλαζονικούς ζηλωτές και γεμάτους φοροαπαλλαγές ευρωκράτες, δημιουργούσαν ισχυρό αντίκτυπο στο αναγνωστικό κοινό του, με συνέπεια να αυξάνονται ραγδαία τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα στη Βρετανία.

The post Ο Μπόρις Τζόνσον νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Έλαβε υπερδιπλάσιους ψήφους από τον αντίπαλό του, Τζέρεμι Χαντ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα