Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χαλάζι. Θεσσαλία, Αττική, Ν. Εύβοια και νησιά, οι περιοχές που θα βρεθούν στο κέντρο του φαινομένου. Χάρτες πρόγνωσης

Νέα μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου με βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα και θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ της Τρίτης 8 Οκτωβρίου.

Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται σε Θεσσαλία, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης

της Αττικής), την Εύβοια, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου και τοπικά τα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης το διήμερο Δευτέρας 07/01 και Τρίτης 08/10/2019. meteo.gr

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά.

Εκτιμώμενα ύψη βροχής στην περιοχή της Αττικής, κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 07/10/2019.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Συγκεκριμένα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα εκδηλωθούν στο Μέτσοβο, στον Κόλινδρο και στο Λαχανιά Θεσσαλονίκης με 10°C, ενώ στη Βεργίνα και στο Νευροκόπι θα σημειωθούν 11°C.

Την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου γρήγορα θα σταματήσουν. Σταδιακά, βελτίωση του καιρού αναμένεται στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα, ενώ μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

The post Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χαλάζι. Θεσσαλία, Αττική, Ν. Εύβοια και νησιά, οι περιοχές που θα βρεθούν στο κέντρο του φαινομένου. Χάρτες πρόγνωσης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα