Νέο αλέρτ της Πολιτικής Προστασίας στις «κόκκινες περιοχές». «Φοράτε μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλένετε χέρια»

Μήνυμα στους κατοίκους των «κόκκινων περιοχών» έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, το μήνημα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης γράφει:

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 30-10-2020.
Αυξημένος κίνδυνος Covid-19 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλένετε τα

χέρια σας.
Αναστολή λειτουργίας δραστηριοτήτων και προληπτικά μέτρα: Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19

Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους της ΛάρισαςΤα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα 30 Οκτωβρίου σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη:

Οι περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης, από σήμερα εφαρμόζουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση, το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Ωστόσο, στις επόμενες ώρες, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Επιπλέον από σήμερα προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 5 το πρωί καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαιαΖωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνεςΚινηματογραφικές προβολέςΠρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων. Οι πρόβες θα γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψηςΚέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρΜουσικές σκηνέςΕστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]ΠαιδότοποιΚάθε είδος αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)ΓυμναστήριαΣυνέδρια / ΕκθέσειςΥπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκωνΕμποροπανηγύρειςΚυριακάτικες αγορές

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

Πηγή χαρακτηριστικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Αναβιώνουν τα «παράθυρα του κρασιού». Λειτουργούσαν στην μεσαιωνική Ιταλία και σέρβιραν κρασί στην πανδημία από μικρά ανοίγματα στους τοίχους

The post Νέο αλέρτ της Πολιτικής Προστασίας στις «κόκκινες περιοχές». «Φοράτε μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλένετε χέρια» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα