Νεκρός μοναχός από κορωνοϊό στο Άγιον όρος. Έξι μονές τέθηκαν σε καραντίνα

Ένας μοναχός έχασε τη ζωή του εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να τεθούν έξι μονές σε καραντίνα στο Άγιον Όρος.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Συνολικά έξι μοναστήρια βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε καραντίνα, η οποία μάλιστα οδεύει προς το τέλος της. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα σε μοναχούς. Από επιπλοκές κατέληξε το περασμένο Σάββατο ένας μοναχός 76 ετών, με υποκείμενα νοσήματα», επισήμανε μιλώντας στο grtimes o διοικητής στο Άγιο Όρος, Αθανάσιος Μαρτίνος

Παράλληλα ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται

σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Πολυγύρου συνολικά επτά μοναχοί (τέσσερις στη Θεσσαλονίκη, τρεις στον Πολύγυρο) από το Άγιο Ορος, εκ των οποίων ο ένας αντιμετωπίζει και υποκείμενα νοσήματα.

«Οι υπόλοιποι παρακολουθούνται με οξύμετρα από το Κέντρο Υγείας στις Καρυές. Μόνο ένας μοναχός με κινητικά προβλήματα δεν διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αλλά παρακολουθείται και εκείνος με οξύμετρα», αναφέρει.

Ο διοικητής του Αγίου Ορους αναφέρει ότι το Κέντρο Υγείας αλλά και τα μοναστήρια είχαν προμηθευτεί rapid test, στα οποία υποβάλλονταν όσοι εμφάνιζαν συμπτώματα ή κρίνονταν ως πιθανά κρούσματα. «Τελευταία εμφανίστηκαν αρκετά κρούσματα και έτσι ξεκίνησαν έλεγχοι στις πύλες εισόδου. Μέχρι στιγμής, εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα, ένας ναυτικός και δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν ασυμπτωματικοί και δεν τους επετράπη η είσοδος», είπε ο κ. Μαρτίνος.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Το «κόκκινο ποτάμι». Πίστευαν ότι είχε ποτιστεί από το αίμα του Χριστού και η ΝΑΣΑ το χρησιμοποιεί ως προσομοίωση του πλανήτη Άρη

The post Νεκρός μοναχός από κορωνοϊό στο Άγιον όρος. Έξι μονές τέθηκαν σε καραντίνα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα