Νέα αποκάλυψη στο Λίβανο. Ο στρατός εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στο λιμάνι της Βηρυτού έναν μήνα μετά τη φονική έκρηξη

1,3 τόνους πυροτεχνημάτων εντόπισε ο στρατός του Λιβάνου στο λιμάνι της Βηρυτού.

Υπενθυμίζεται ότι το λιμάνι της Βηρυτού καταστράφηκε τον προηγούμενο μήνα από μία τεράστια έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από μεγάλη ποσότητα χημικών που δεν είχε αποθηκευτεί, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Τόσο το λιμάνι όσο και ένα τμήμα της κεντρικής Βηρυτού ισοπεδώθηκαν από την τεράστια

έκρηξη που έγινε στις 4 Αυγούστου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους. Η τεράστια έκρηξη αποδόθηκε στους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας, που παρέμειναν σε συνθήκες ακατάλληλης αποθήκευσης, για χρόνια.

Η ανακοίνωση του στρατού στην ηλεκτρονική του σελίδα στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, ανέφερε ότι 1.320 κιλά πυροτεχνημάτων εντοπίστηκαν σε 120 κουτιά μέσα σε μία αποθήκη και στη διάρκεια μιας έρευνας στο λιμάνι.

Ο εντοπισμός των πυροτεχνημάτων έγινε από μηχανικούς του στρατού.

Αντλήθηκαν πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Κλεισούρα. Πόσες περιοχές γνωρίζετε με το ίδιο όνομα; Το πεδίο μάχης, η μαρτυρική πόλη και το φαράγγι με τα σπάνια πουλιά. Δείτε από ψηλά το πέρασμα που ήταν λίμνη (drone)

The post Νέα αποκάλυψη στο Λίβανο. Ο στρατός εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στο λιμάνι της Βηρυτού έναν μήνα μετά τη φονική έκρηξη appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα