Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Για 2 ακόμη μήνες επίδομα ανεργίας. Στα 500 ευρώ, από 300, το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Δύο μέτρα οικονομικής στήριξης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή.

Στη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε συγκεκριμένα ότι:

Η κάλυψη του ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται για ένα ακόμη μήνα, τον Φεβρουάριο και ότι επεκτείνονται και θα καταβάλλονται κανονικά για δύο μήνες ακόμη όλα τα επιδόματα

ανεργίας που έχουν λήξει.

Δώσαμε 24 δισ. ευρώ το 2020 – Κανείς δεν έμεινε απροστάτευτος

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε πράξη ότι κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος», τόνισε, συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και εξήγησε: «Δώσαμε 24 δισ. ευρώ το 2020, σχεδόν το 15% του ΑΕΠ. Σχεδόν 700.000 επωφελήθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεν είδαμε καμία επιβάρυνση στο συνολικό ισοζύγιο της απασχόλησης. δώσαμε προτεραιότητα στην προστασία των θέσεων απασχόλησης, αυτή η πολιτική αποδίδει. Να μην ξεχνάμε πως από την 1/1/2021 πολλά νοικοκυριά θα δουν αύξηση του εισοδήματός τους από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Τα στοιχεία για την Ελλάδα, τα επόμενα βήματα

O Kυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, από όπου ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή αλλά και στα εμβόλια που έχει εξασφαλίσει η χώρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πλέον έχουμε την ασφάλεια να μπορούμε να συζητήσουμε μια περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, γιατί έχει μειωθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας και υπάρχουν 424 κενά κρεβάτια σε ΜΕΘ.

«Σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC, οι μόνες δύο χώρες που δεν είναι κόκκινες και έχουν και κάποιες πράσινες περιοχές είναι η Ελλάδα και η Φινλανδία», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε -δείχνοντας και συγκεκριμένα διαγράμματα- σε στοιχεία. «Η απότομη αύξηση στις νοσηλείες ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου, υπήρξε δραματική, κορυφώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και πλέον τώρα αποκλιμακώνεται», είπε και συμπλήρωσε: «Η χώρα μας αθροιστικά βρίσκεται στην 21η θέση, η 5η που έχει τους λιγότερους θανάτους από τον κορονοϊό ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρουσε βέβαια το καμπανάκι ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και περιέγραψε τα επόμενα βήματα: «Διατήρηση μέτρων προστασίας, προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας, στοχευμένα περιοριστικά μέτρα και εξέλιξη της διαδικασίας εμβολιασμού».

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα αυξάνεται από 300 ευρώ σε 500 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή θα αυξηθεί σε 500 ευρώ. «Το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία», είπε συγκεκριμένα.

Η απαγόρευση μετακινήσεων και τα sms

Υπενθυμίζεται ότι επανήλθε η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 μέχρι τις 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Στις περιοχές επίσης με αυστηρά περιοριστικά μέτρα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 18:00 έως τις 05:00

Οσον αφορά τις μετακινήσεις πραγματοποιούνται όπως και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, δηλαδή με γραπτό μήνυμα στο 13033 και με έντυπα μετακίνησης για:

Εργασία (μέσω βεβαίωσης)
Λόγους υγείας (κωδικός 3)
Ατομική άθληση και έξοδο με κατοικίδιο (κωδικός 6)
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.
Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή ηλεκτρονική συναλλαγή. Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.
Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Σε αυτές τις περιπτώσεις (παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.
Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπεται από τον νόμο ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2)άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαία απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.
Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

The post Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Για 2 ακόμη μήνες επίδομα ανεργίας. Στα 500 ευρώ, από 300, το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα