Μισό εκατομμύριο καρχαρίες θα μπορούσαν να θανατωθούν για τις ανάγκες παρασκευής του εμβολίου του κορωνοϊού

Μέχρι και μισό εκατομμύριο καρχαρίες μπορεί να θανατωθούν για να παρασκευαστεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα τα μέλη της ομάδας «Shark Allies», με έδρα την Καλιφόρνια,  αν έπρεπε όλος ο πλανήτης να λάβει μία δόση εμβολίου, τότε θα έπρεπε να θανατωθούν 250.000 καρχαρίες.

Επισημαίνεται ότι κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες  χρησιμοποιούν το σκουαλένιο. Είναι το φυσικό έλαιο που παράγεται από το ήπαρ των καρχαριών, όπως αναφέρουν και τα βρετανικά ΜΜΕ. Υπολογίζεται ότι χρειάζονται περίπου 3.000 καρχαρίες για

να εξαχθεί ένας τόνος σκουαλένιο.

Ως εκ τούτου, εάν χρειαστούν δύο δόσεις του εμβολίου για όλους τους κατοίκους του πλανήτη, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιαστούν μισό εκατομμύριο καρχαρίες.
Το «Sky News» αναφέρει ότι  η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline χρησιμοποιεί επί του παρόντος σκουαλένιο για το εμβόλιο κατά της γρίπης. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αυξάνει την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου ενισχύοντας το ανοσοποιητικό. Μάλιστα, η βρετανική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα μπορούσε να παρασκευάσει ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου Covid- 19 που θα εμπεριέχουν σκουαλένιο.

Η Stefanie Brendl, επικεφαλής της Shark Allies, δήλωσε: «Το να αποσπάται η ουσία από άγριο ζώο, δεν πρόκειται ποτέ να είναι βιώσιμη λύση, ειδικά αν είναι ένα κορυφαίο αρπακτικό που δεν αναπαράγεται σε τεράστιο αριθμό. Υπάρχουν τόσα πολλά άγνωστα για την πανδημία όπως το πόσο μεγάλη σε διάρκεια θα είναι και πόσες δόσεις θα χρειαστεί να λάβουμε. Αν συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε καρχαρίες, ο αριθμός των καρχαριών που θα σφαγιαστούν για αυτό το προϊόν θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλός, χρόνο με το χρόνο με το χρόνο».

Η ομάδα αυτή έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία στο Ίντερνετ, με την οποία ζητά να γίνει χρήση συνθετικού παραγώγου της ουσίας και όχι του φυσικού ελαίου από τους καρχαρίες.

Διαβάστε ακόμα: Υπάρχουν καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες; Πως να τους ξεχωρίσετε και πόσο επικίνδυνοι είναι. Δείτε βίντεο με καταγραφές λουομένων

αρχική φωτογραφία: ΑΠΕ- ΜΠΕ

The post Μισό εκατομμύριο καρχαρίες θα μπορούσαν να θανατωθούν για τις ανάγκες παρασκευής του εμβολίου του κορωνοϊού appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα