Μεγάλη πυρκαγιά στο Κιλελέρ, ορατή σε όλη την Θεσσαλία. 21 πυροσβεστικά οχήματα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο δίνουν μάχη με τις φλόγες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 12:30 το μεσημέρι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Λάρισας και Μαγνησίας, στην ευρύτερη περιοχή του Καλού Νερού στο δήμο Κιλελέρ.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής, 2 Ιουλίου, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Καλού Νερού και Σκοτούσας στα Φάρσαλα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να ξεκίνησε από σιτοκαλαμιές και επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε χαμηλή βλάστηση που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι καπνοί είναι ορατοί σε όλη τη Θεσσαλία.

Πλέον επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 2 αεροπλάνα

κι ένα ελικόπτερο, που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.
Η φωτιά μαίνεται στο όρος «Καραντάου». Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο.

Αποκλειστική εικόνα από την Εθνική Οδό.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη περιοχή Καλό Νερό του δήμου Κιλελέρ της Π.Ε. Λάρισας. Κινητοποιήθηκαν 30 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και 2 Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 2, 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αφού οι φλόγες έχουν κάψει δενδρώδεις καλλιέργειες, αθέριστα δημητριακά, αλλά και μελίσσια.

Οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιές.Οι φλόγες έχουν κάψει δενδρώδεις καλλιέργειες, αθέριστα δημητριακά, αλλά και μελίσσια.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Μεγάλη πυρκαγιά στο Κιλελέρ, ορατή σε όλη την Θεσσαλία. 21 πυροσβεστικά οχήματα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο δίνουν μάχη με τις φλόγες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα