Με βροχές και κατά τόπους νεφώσεις αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Μεγάλη χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα κατέστρεψε καλλιέργειες (χάρτες και βίντεο)

Άστατος προβλέπεται ο καιρός κυρίως στα ηπειρωτικά, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες από τις βραδινές ώρες στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα

(στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 16 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 17 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα και έως τους 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Βροχοπτώσεις αναμένονται μετά το μεσημέρι σύμφωνα με τους χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κρητικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Οι αναμενόμενες μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως από το μεσημέρι περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, καταστρέφοντας καλλιέργειες

Στο νομό Τρικάλων, η χαλαζόπτωση έπληξε χωριά που βρίσκονται στα ριζά του Κόζιακα, ενώ στο νομό Καρδίτσας, περιοχές των δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος. Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ενημέρωσε τον ΕΛΓΑ προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσει η αναγγελία των ζημιών στους δήμους.

The post Με βροχές και κατά τόπους νεφώσεις αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Μεγάλη χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα κατέστρεψε καλλιέργειες (χάρτες και βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα