Με ποιο κόλπο επιβιώνουν τα άγρια άλογα από τους τυφώνες που πλήττουν την Αμερική. Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για τα μάστανγκ που συνηθίζουν να τρέχουν πλάι στο κύμα

Τα εντυπωσιακά άλογα μάστανγκ εμφανίζονται συνήθως να τρέχουν στις ακτές και τους αμμόλοφους της Βόρειας Καρολίνας.  

Ο τυφώνας Ντόριαν όμως που σαρώνει τις τελευταίες μέρες και αναμένεται να χτυπήσει την περιοχή, δημιουργεί έντονη ανησυχία για την επιβίωση τους. Ο φόβος αυτός όπως αναφέρει το Carola Wild Horse Fund, είναι σχεδόν περιττός αφού τα μάστανγκ εδώ και 500 χρόνια μπορούν να προστατευθούν από τη μανία της φύσης. Αυτό συμβαίνει

με δυο τρόπους.

Αρχικά είναι ζώα που με βάση το ένστικτό τους μπορούν να καταλάβουν πότε πλησιάζει τυφώνας και συγκεντρώνονται όλα μαζί στο ίδιο σημείο. Στη συνέχεια, ανεβαίνουν όσο πιο ψηλά μπορούν και βρίσκουν καταφύγιο ανάμεσα σε δυνατούς κορμούς βελανιδιών.

«Θα επιβιώσουν των ανέμων και της βροχής όπως έκαναν και οι πρόγονοί τους. Μην ξεχνάτε πως το κάνουν αυτό εδώ και 500 χρόνια» επισημαίνουν οι ειδικοί του ιδρύματος. Φαγητό, νερό και άλλες προμήθειες για τα άλογα έχουν συγκεντρωθεί σε ένα αγρόκτημα ενώ έχει διατεθεί επιπλέον άχυρο και σιτηρά και οι γούρνες τους είναι πάντα γεμάτες με νερό.

The post Με ποιο κόλπο επιβιώνουν τα άγρια άλογα από τους τυφώνες που πλήττουν την Αμερική. Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες για τα μάστανγκ που συνηθίζουν να τρέχουν πλάι στο κύμα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα