Με SMS θα ενημερωθούν όσοι έχασαν το ραντεβού εμβολιασμού λόγω “Μήδειας”. Στο 5,71% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης μέχρι στιγμής

Με μήνυμα στο κινητό τους θα ενημερωθούν οι πολίτες που έχασαν το ραντεβού τους για εμβολιασμό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια». Σε ένστολους και τροφίμους φυλακών έγιναν εμβολιασμοί ώστε να μην χαθούν δόσεις εμβολίων, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.Στον τρόπο επαναπρογραμματισμού των εμβολιασμών που αναβλήθηκαν , εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Σήμερα έχουν εμβολιασθεί 25.137 πολίτες με την προσέλευση να ξεπερνά το 89%. Έχουμε ξεπεράσει τους 600.000 εμβολιασμούς με ποσοστό κάλυψης 5,71%.

Σχετικά

με τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν χθες εξαιτίας της κακοκαιρίας, είπε ότι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης ώστε να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου. Όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες και όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους τρεις ημέρες νωρίτερα, για την ώρα και ημέρα εμβολιασμού τους.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Για την ηλικιακή ομάδα 60-64 τα ραντεβού  θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα  Δευτέρα-Παρασκευή,  στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα του αρχικού ραντεβού. Οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι  τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Παρασκευή με τον ίδιο τρόπο. Η τρίτη κατηγορία των 75 και άνω καθώς και άλλες κατηγορίες των οποίων αναβλήθηκαν χθες τα ραντεβού οι εμβολιασμοί θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε κατά την ενημέρωσή του πως κινδύνεψαν χιλιάδες δόσεις εμβολίων του κορωνοϊού λόγω των συνθηκών της κακοκαιρίας. «Αντιδράσαμε άμεσα ως προς τον προγραμματισμό μας για τον εμβολιασμό. Αναβάλαμε εμβολιασμούς και ραντεβού λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας. Για όλα αυτά τα ραντεβού που αναβλήθηκαν και περιλαμβάνουν είτε πρώτη είτε δεύτερη δόση, υπάρχει μέριμνα για τον επαναπρογραμματισμό. Θα λάβουν οι πολίτες μήνυμα στο κινητό τους για τη νέα ημέρα και ώρα του ραντεβού τους».

Όσον αφορά στα εμβόλια που κινδύνεψαν να χαθούν, ανέφερε ο κ. Κικίλιας: «Υπήρξε τεράστιος κίνδυνος απώλειας εμβολίων της Pfizer, που έχουν και μια ιδιαιτερότητα ως προς την θερμοκρασία που διατηρούνται. Ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να γίνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια να μην χαθεί ούτε μια δόση. Ετσι, μετά από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να εμβολιάσουμε συμπολίτες μας με την συντριπτική πλειοψηφία των δόσεων που ήταν διαθέσιμες χθες.

Εμβολιάστηκαν αρχικά, όσοι κατάφεραν να παραστούν στα κέντρα. Οργανώσαμε επιχείρηση 24 ωρών ώστε να εμβολιάσουμε τρόφιμους στις φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, στο νοσοκομείο φυλακών και στην Αμυγδαλέζα. Μέχρι τις 03:00 εμβολίαζαν για να μην χαθεί ούτε μια δόση»

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Με SMS θα ενημερωθούν όσοι έχασαν το ραντεβού εμβολιασμού λόγω “Μήδειας”. Στο 5,71% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης μέχρι στιγμής appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα