Μαζικός τάφος 18 Ναζί αλεξιπτωτιστών, του Β’ Παγκοσμίου, ανακαλύφθηκε από ομάδα αρχαιολόγων στην Πολωνία. Στα ευρήματα και εργαλεία χαραγμένα με σβάστικες

Μαζικός τάφος, με σκελετικά υπολείμματα 18 αλεξιπτωτιστών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου, ανακαλύφθηκε στην Πολωνία.

Ο στρατός του Στάλιν είχε εισβάλλει σε ναζιστικό αεροδρόμιο προς το τέλος του πολέμου σκοτώνοντας έναν αριθμό Γερμανών. Τα απομεινάρια αυτής της εισβολής μαζί με τον μαζικό τάφο ανακάλυψε ομάδα αρχαιολόγων. Ο λάκκος αποκάλυψε επίσης όπλα και εργαλεία χαραγμένα με σβάστικες, τα οποία επέτρεψαν στους επιστήμονες να τα ταυτοποιήσουν με

μια μονάδα της Λουφτβάφε.

Τα ευρήματα ανακαλύφθηκαν στο χωριό Koźlice, στη νοτιοδυτική Πολωνία. Οι σκελετοί τοποθετήθηκαν δίπλα-δίπλα, μαζί με διάφορα αντικείμενα συμπεριλαμβανομένου ενός χαλύβδινου εργαλείου με ναζιστικά σύμβολα.

Διαβάστε επίσης: «Ούτε βήμα πίσω». Η ρητή διαταγή του Στάλιν που σήμανε την επική «Μάχη του Στάλινγκραντ». Τα λάθη και οι εμμονές του Χίτλερ που δεν άκουγε τους στρατιωτικούς και η θυσία του σοβιετικού λαού που οδήγησε στη τελική νίκη …

Η ομάδα αποκάλυψε επίσης ένα ρολόι τσέπης και ένα ισπανικό σταυρό μετάλλιο. Αυτό το μετάλλιο είχε δοθεί σε στρατεύματα που συμμετείχαν στον Ισπανικό Εμφύλιο, όταν ο Χίτλερ ένωσε τις δυνάμεις του με τον δικτάτορα Φράνκο.

Ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας ανακοίνωσε ότι μέσα στα ευρήματα ήταν τρεις ετικέτες ταυτότητας ενώ όπως είπε στο συγκεκριμένο σημείο έχουν βρεθεί και στο παρελθόν παρόμοια ευρήματα. Το 2018, αυτή η τοποθεσία είχε περίπου 2000 στρατιώτες θαμμένους.

Τους μαζικούς τάφους αρχικά είχαν εντοπίσει Ρώσοι εργάτες που τοποθέτησαν σωλήνα νερού. Ενημέρωσαν τις αρχές όπως και την Γερμανική Επιτροπή Πολεμικών Ταφών, και έκτοτε ξεκίνησε ανασκαφή ανάκτησης των νεκρών.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στο χωριό Kożlice της Πολωνίας

Συνολικά οι στρατιωτικοί αρχαιολόγοι έχουν βρει τον εντυπωσιακό αριθμό των 1837 σκελετών. Όλοι Γερμανοί στρατιώτες. Βρήκαν επίσης και απομεινάρια οστών από άλογα που σκοτώθηκαν μαζί με τους άντρες στη μάχη.

Διαβάστε επίσης: Λίλια, η ατρόμητη Ρωσίδα πιλότος που πολέμησε στη μάχη του Στάλινγκραντ και κατέρριψε 11 αεροπλάνα. Ήταν 22 ετών και στην τελευταία πτήση βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα ολόκληρο σμήνος …

Σύμφωνα με τον Μάικλ Τζόουνς, ερευνητή και συγγραφέα που ασχολήθηκε με την μάχη του Στάλινγκραντ, η μαζική ταφή στρατιωτών ήταν μια συνηθισμένη τακτική του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού που βιαστικά έθαβε τους Γερμανούς. «Η μάχη αυτή ήταν καταστροφική για τον γερμανικό στρατό. Ένα μήνα μετά τη λήξη της μάχης ο σοβιετικός υπολοχαγός Vlantimír Nkelfánt, επισκέφτηκε την πόλη. Στο ημερολόγιο του έγραψε για μια εικόνα καταστροφής, με πτώματα παντού. Κάποιοι είχαν τοποθετηθεί σε σωρούς για να θαφτούς σε μαζικούς τάφους. Άλλοι ήταν απογυμνωμένοι στο έδαφος. Τα ευρήματα των τελευταίων δυο ετών επιβεβαιώνουν τους υπολογισμούς των ειδικών» είπε ο Τζόουνς.

Αυτή ήταν η μοίρα ενός στρατού που ο Χίτλερ θεωρούσε ότι μπορούσε να κατακτήσει ακόμα και τις πύλες του ουρανού.

The post Μαζικός τάφος 18 Ναζί αλεξιπτωτιστών, του Β’ Παγκοσμίου, ανακαλύφθηκε από ομάδα αρχαιολόγων στην Πολωνία. Στα ευρήματα και εργαλεία χαραγμένα με σβάστικες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα