«Μαμά πεθαίνω, δεν μπορώ να αναπνεύσω». Συγκλονίζει το μήνυμα 26χρονης Βιετναμέζας στους γονείς της. Φέρεται να το έστειλε μέσα από το «φορτηγό της φρίκης» στο Έσσεξ

«Μαμά σ’ αγαπώ και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω»…αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Φαμ Τι Τρα Μάι στην οικογένειά της.

Ώρες αγωνίας για οικογένεια από το Βιετνάμ ύστερα από μήνυμα που έλαβαν από την 26χρονη κόρη τους ότι βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου. Πιστεύουν ότι βρίσκεται ανάμεσα στα 39 θύματα του φορτηγού στο Εσσεξ. Όπως αποκάλυψαν οι γονείς της γυναίκας, κατέβαλαν το ποσό των 30.000 λιρών για να μεταφερθεί λαθραία στη Βρετανία.

Η οικογένεια απευθύνθηκε για βοήθεια σε ακτιβιστική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τους. Η οργάνωση Hoa Nghiem μέσω social media ανήρτησε φωτογραφία της νεαρής. Στην ανάρτηση σημειώνεται πως υπάρχουν ακόμα έξι άνθρωποι που μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό στο Εσσεξ. Αναζητούνται ακόμη ένας 26χρονος και μια 19χρονη γυναίκα.

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την υπόθεση με τους 39 νεκρούς Κινέζους μετανάστες που βρέθηκαν μέσα σε φορτηγό – ψυγείο στο Έσσεξ.

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μίας 38χρονης γυναίκας και ενός συνομηλίκου της με την κατηγορία της συνωμοσίας για διακίνηση ανθρώπων και ανθρωποκτονία. «Προχωρήσαμε στην εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης στο Τσέσιρ στο πλαίσιο της έρευνας για τα 39 πτώματα που βρέθηκαν σε ρυμουλκούμενο φορτηγού στο Γκρέις. Ένας 38χρονος άνδρας και μια 38χρονη γυναίκα από το Γουόριγκτον συνελήφθησαν», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Εσσεξ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι δύο συλληφθέντες είναι οι δύο τελευταίοι γνωστοί ιδιοκτήτες του φορτηγού. Πρόκειται για ένα ζευγάρι, από το Γουόρινγκτον, την Τζοάνα Μάχερ και τον σύζυγό της, Τόμας. Οι δυο τους είχαν δηλώσει χθες στη βρετανική εφημερίδα ότι είχαν πουλήσει την καμπίνα του φορτηγού πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία, αλλά η αστυνομία έκανε έφοδο στο αξίας 400.000 λιρών σπίτι τους και τους συνέλαβε. Οι ντετέκτιβ εξακολουθούν, σύμφωνα με το BBC, να ανακρίνουν τον οδηγό του φορτηγού, τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον, με την υποψία δολοφονίας.

Οι «Snakeheads» πίσω από την τραγική υπόθεση στο Έσσεξ

Οι Αρχές ερευνούν τα στοιχεία προκειμένου να καταλήξουν στο ποιοι βρίσκονται πίσω από την μεταφορά αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στο μεταλλικό ρυμουλκούμενο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι Αρχές ερευνούν το σενάριο πίσω από την τραγωδία στο Έσσεξ να κρύβεται η κινέζικη συμμορία Snakeheads, που έχει την έδρα της στην κινεζική επαρχία Φουτζιά. Οι Snakeheads βγάζουν εκατομμύρια μεταφέροντας στη Δύση σύγχρονους σκλάβους και γυναίκες που αναγκάζονται σε πορνεία και κρύβονται πίσω από την τραγωδία του 2000 με τους 58 Κινέζους μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στο Ντόβερ.

Οι Snakeheads υπόσχονται σε ανθρώπους που ζουν μέσα στην ανέχεια μία καλύτερη ζωή στη Δύση και τους χρεώνουν 34.640 ευρώ (30.000 λίρες Αγγλίας) για να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι οι νεκροψίες στα θύματα έχουν ήδη ξεκινήσει και απ’ αυτές να εξακριβωθεί αν έχασαν τη ζωή τους από το κρύο ή από ασφυξία.

Επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail,το φορτηγό είχε περάσει δυο φορές το κανάλι ανάμεσα στο Βέλγιο και τη Βρετανία την εβδομάδα πριν φτάσει στο Έσεξ. Τα δεδομένα από το GPS του κοντέινερ δείχνουν πως σταμάτησε στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Καλαί και της Δουνκέρκης στη Γαλλία, πριν φτάσει στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε τη Τρίτη το απόγευμα. Τα νέα στοιχεία ενισχύουν τις υποψίες ότι το φορτηγό μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως από δουλεμπόρους.

Εργαζόμενοι στα λιμάνια δηλώνουν στην Daily Mail ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα». Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία. Η ιρλανδική εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια του φορτηγού δήλωσε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία και επέμεινε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον οδηγό, τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον.

Με πληροφορίες από Reader

The post «Μαμά πεθαίνω, δεν μπορώ να αναπνεύσω». Συγκλονίζει το μήνυμα 26χρονης Βιετναμέζας στους γονείς της. Φέρεται να το έστειλε μέσα από το «φορτηγό της φρίκης» στο Έσσεξ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou