Ληστεία που μοιάζει με το «Casa de Papel».Ντυμένοι αστυνομικοί έκλεψαν από το αεροδρόμιο της Βραζιλίας 750 κιλά χρυσό και πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατ. δολαρίων. Κράτησαν και ομήρους

Περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατ. δολαρίων έκλεψαν ένοπλοι από το αεροδρόμιο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Η ληστεία είχε κοινά στοιχεία με το σενάριο της σειράς Casa de Papel. Μια ληστεία με ομήρους, μεγάλη λεία που μένει ατιμώρητη. Ιι συνεργοί του «Καθηγητή», υπό την καθοδήγησή του, εισβάλλουν στην Τράπεζα της Ισπανίας με τεθωρακισμένο του στρατού, ντυμένοι στρατιωτικοί και έχουν στόχο το

αποθεματικό της Ισπανίας σε χρυσό.

Στη ληστεία πήραν μέρος οκτώ άτομα που  πήγαν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος με μαύρο φορτηγάκι η εμφάνιση του οποίου ήταν παρόμοια με εκείνη οχημάτων της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Οι ένοπλοι ήταν ντυμένοι αστυνομικοί και κράτησαν ομήρους δύο εργαζόμενους του αεροδρομίου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ληστές είχαν πάρει όμηρο την Τετάρτη στέλεχος του αεροδρομίου και την οικογένειά του, αποσπώντας του βασικές πληροφορίες για να εκτελέσουν το σχέδιό τους.

Όπως φαίνεται στα πλάνα από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, έφτασαν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος με μαύρο φορτηγάκι. Από το βαν κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, τουλάχιστον ένας από τους οποίους κράταγε τουφέκι και ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με φορτίο.

Οι δράστες καταζητούνται. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους.

Δείτε τη στιγμή της ληστείας όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας:

The post Ληστεία που μοιάζει με το «Casa de Papel».Ντυμένοι αστυνομικοί έκλεψαν από το αεροδρόμιο της Βραζιλίας 750 κιλά χρυσό και πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατ. δολαρίων. Κράτησαν και ομήρους appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα