Κυριακή του Πάσχα: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Πώς θα ανοίξει από αύριο η εστίαση – άτομα ανά τραπέζι, αποστάσεις και ωράρια

Κυριακή του Πάσχα σήμερα και όπως όλα δείχνουν, τα οικογενειακά τραπέζια θα έχουν την τιμητική τους, με περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, μόνο για σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.
Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS

στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) σε όσους μετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται, όμως παραμένει η απαγόρευση για μετάβαση από νομό σε νομό. Αντίστοιχα, παραμένουν σε ισχύ τα ωράρια απαγόρευσης κυκλοφορίας, με τις μετακινήσεις να είναι ελεύθερες από τις 5 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Χαλάρωση από Δευτέρα του Πάσχα

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, το διάστημα που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας περιορίζεται. Συγκεκριμένα, από τις 3 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται μέχρι τις 11 το βράδυ.
Επιπλέον, όπως έχει ανακοινωθεί, αναμένεται να επαναλειτουργήσει η εστίαση, μετά από έξι μήνες που τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά. Βάσει της ΚΥΑ που έχει εκδοθεί ισχύουν τα εξής για την εστίαση:

–Για την εστίαση, εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering (πλην φοιτητικών εστιατορίων), προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

–Θα λειτουργήσουν μόνον οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζιατοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζιυποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονήςμέχρι έξι άτομα ανά τραπέζιτήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινήςχρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπόδυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτώνλειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

αρχική φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Κυριακή του Πάσχα: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Πώς θα ανοίξει από αύριο η εστίαση – άτομα ανά τραπέζι, αποστάσεις και ωράρια appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα