Κορονοϊός: Ποια μαγαζιά κλείνουν και ποια μένουν ανοιχτά υπό όρους. Στα 190 τα κρούσματα στη χώρα. Πέντε διασωληνωμένοι. (λίστα)

Την παύση λειτουργίας σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και καφετέριες (εκτός από ντελίβερι και take away), αθλητικά κέντρα και κέντρα αισθητικής,  ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τις εικόνες πολιτών που αγνοούν τις εκκλήσεις γιατρών και πολιτείας για αποφυγή των άσκοπων συναθροίσεων. Στα 190 τα κρούσματα του κορονοϊού, 5 οι διασωληνωμένοι.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, σαράντα επτά είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών. Γεωγραφικά

η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3.

Κλείνουν:

Εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα (shops in a shop), εκπτωτικά χωριάΚαφετέριες, καφενεία, μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery και take-awayΚέντρα διασκέδασηςΚινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες θεαμάτωνΒιβλιοθήκεςΜουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροιΠρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων με την εξαίρεση τους πλανόδιους πωλητές και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδιαΑθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικοί όμιλοι, πολιτιστικοί όμιλοι και σωματεία (εξαιρούνται οι ανοιχτοί χώροι μεμονωμένης άθλησης όπως θα διευκρινιστεί στην ΚΥΑ)Θεματικά πάρκα (λούνα πάρκ κλπ) / εξαιρούνται οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αναψυχής.Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής-μασάζ, οίκοι ανοχής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και τρυπήματος δέρματος/σώματοςΟι επιχειρήσεις διατηρούν τη δυνατότητα να εκτελούν διοικητικές ή άλλες εργασίες κεκλεισμένων των θυρών με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Αποφασίστηκε ακόμα η διακοπή των ποδοσφαιρικών αγώνων της Σουπερ Λιγκ. Το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος αποφάσισε την ομόφωνα την αναβολή της διεξαγωγής των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Ο ΕΟΔΥ, καλεί τις ευπαθείς ομάδες που έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία, να μην αναζητούν πληροφορίες για τον κορονοϊό στο τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, αλλά να απευθύνονται στον προσωπικό του γιατρό.

Παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ. Επίσης όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανεμπόριο, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (χωρίς τραπεζοκαθίσματα), τα φαρμακεία, οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Αναλυτικά:

Μένουν ανοιχτά (ενδεικτικά):

Λιανεμπόριο με εξαίρεση τα ανωτέρωΛιανεμπόριο τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ)Λαϊκές αγορέςΦούρνοι και ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματαΦαρμακείαΙδιωτικές υπηρεσίες υγείαςΚαφετέριες κατά το μέρος που κάνουν διανομή προϊόντων και take awayΞενοδοχεία (αυστηρά για εξυπηρέτηση των τουριστών με τη δυνατότητα delivery και take away από το μπαρ ή το εστιατόριο που λειτουργεί εντός)Τράπεζες (με ειδικές οδηγίες για άδεια παρουσίας έως 5 άτομα σε κάθε κατάστημα / γκισέ με μέτρα προστασίας, δυνατότητα επιμήκυνσης ωραρίου και καταβολή συντάξεων σε περισσότερες ημέρες / λειτουργίες πχ δανείων σε απογευματινές ώρες και σύσταση για διαδικτυακές συναλλαγές)Τηλεφωνικά κέντρα με ειδικές οδηγίες για κατάλληλη απόσταση και μέτρα υγιεινής των εργαζομένωνΣε πιλοτική λειτουργία η εξ αποστάσεως εκπαίδευση-Μητσοτάκης: Η χρονιά δεν χάνεται

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τέθηκαν σε πιλοτική λειτουργία από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία προκειμένου να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η σχολική χρονιά λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνει και η χώρα μας.

 Ειδικά για την Γ’ λυκείου λόγω των επερχόμενων πανελλαδικών εξετάσεων, θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης από τους εκπαιδευτικούς. Μετά την εφαρμογή της στη Γ’ λυκείου, η σχετική πλατφόρμα θα διατεθεί σταδιακά και στις λοιπές τάξεις των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό και μάλιστα καθησύχασε τη μαθητική κοινότητα λέγοντας ότι «οι Πανελλήνιες θα γίνουν, έχουμε δεσμευτεί, ελπίζουμε όλα να πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάλογα με το πόσο θα κρατήσει αυτή η περιπέτεια. Ο κόπος σας δεν πάει χαμένος, η χρονιά δεν χάνεται και θα πρέπει να συνεχίσετε και να προσαρμοστείτε όπως και όλοι μας σε αυτές τις ειδικές αντιξοότητες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και βέβαια με καλή διάθεση όλοι να συμμετέχουμε όσο πιο πολύ μπορούμε με τα καινούργια ψηφιακά εργαλεία τα οποίας μας δίνει το υπουργείο και τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας». Επίσης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η τεχνολογία μπορεί να καταστεί σύμμαχός μας στην περίπτωση αυτή.

The post Κορονοϊός: Ποια μαγαζιά κλείνουν και ποια μένουν ανοιχτά υπό όρους. Στα 190 τα κρούσματα στη χώρα. Πέντε διασωληνωμένοι. (λίστα) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, 190, - Πέντε, Κλείνουν,koronoios, 190, - pente, kleinoun