Κορονοϊός. Μια δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει συστήνει η Επιτροπή Εμβολιασμών -Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Σε επικαιροποιημένη σύσταση για τον εμβολιασμό σε όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον κορονοϊό, προχωρά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Ειδικότερα,  δίνεται το «πράσινο φως»  για χορήγηση μιας δόσης εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει από την Covid-19. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.Η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο είναι πιο ισχυρή, οπότε είναι καλό τα άτομα που έχουν ξεπεράσει την Covid-19 να προχωρήσουν στη λήψη μίας και μόνης αναμνηστικής δόσης, όπως αποφάσισαν σήμερα μετά από συνεδρίασή τους τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κάντε κλικ στο

podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας….

Σύμφωνα με πληροφορίες θα  μπορούν να εμβολιαστούν εντός 90 ημερών (3 μήνες) από την πρώτη ημέρα που νόσησαν. Επιστήμονες εξηγούν ότι  η Covid-19 είναι όπως η πρώτη δόση του εμβολίου γι’ αυτό και με την χορήγηση μιας μόνο δόσης εμβολίου μετά την ανάρρωση ο ασθενής έχει καλυφθεί πλήρως, όπως κάποιος που κάνει δύο δόσεις εμβολίου

H απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και λήφθηκε μετά από οδηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου….

The post Κορονοϊός. Μια δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει συστήνει η Επιτροπή Εμβολιασμών -Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα