Κορονοϊός: Πάνω από 2,6 δισ άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. 743 νέοι θάνατοι στην Ιταλία – 5.249 τα νέα κρούσματα. 500 νεκροί στην Ισπανία σε μια μέρα

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ινδία, που θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 20.30 ώρα Ελλάδος) αυξάνει σε περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια τους ανθρώπους που καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με καταμέτρηση που έγινε σήμερα από βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους

το 2020. Εχθές ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 1,7 δισεκατομμύρια.

Υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας για 2,24 δισ.

Οι περισσότερες από τις εν λόγω χώρες επέβαλαν υποχρεωτικό περιορισμό στον πληθυσμό τους: τουλάχιστον 2,24 δισεκατομμύρια άνθρωποι, μετά και τα μέτρα στην Ινδία, σε τουλάχιστον 42 χώρες ή εδάφη επέλεξαν αυτή τη μέθοδο της απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αυτό ισχύει συγκεκριμένα, εκτός φυσικά από την χώρα μας, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), αλλά και στην Κολομβία, την Αργεντινή, την Καλιφόρνια (Ηνωμένες Πολιτείες), στο Νεπάλ, το Ιράκ, στη Μαδαγασκάρη.

Η Ινδία και η Νέα Ζηλανδία είναι οι τελευταίες χώρες που εντάχθηκαν στον κατάλογο. Την Πέμπτη θα συμπεριληφθεί και η Νότια Αφρική. Στα περισσότερα από αυτά τα εδάφη, είναι δυνατό ωστόσο οι πολίτες να βγουν από το σπίτι σας για να πάνε στη δουλειά, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να πάνε στον γιατρό.

Ιράν και Γερμανία δεν επιβάλουν εξαναγκαστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τουλάχιστον πέντε χώρες ή εδάφη (περισσότερα από 226 εκατομμύρια άνθρωποι), συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, της Γερμανίας και του Καναδά, κάλεσαν τους κατοίκους τους να μείνουν στο σπίτι, να περιορίσουν στον μέγιστο βαθμό τις μετακινήσεις και τις επαφές, χωρίς ωστόσο να συνδυάζουν τις συστάσεις αυτές με εξαναγκαστικά μέτρα.

Τουλάχιστον 15 χώρες ή εδάφη (περισσότερα από 189 εκατομμύρια άνθρωποι) έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Χιλή, τη Μανίλα (Φιλιππίνες) και τη Σερβία. Στην Αίγυπτο, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ αύριο, Τετάρτη.

Τέλος, ορισμένες χώρες έχουν επιβάλει καραντίνα στις μεγαλύτερες πόλεις τους, με απαγόρευση εισόδου και εξόδου από αυτές. Αυτή είναι η περίπτωση των 27 μεγαλύτερων πόλεων της Βουλγαρίας, του Αλμάτι και του Nουρ-Σουλτάν στο Καζακστάν και του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν. Οι πόλεις αυτές έχουν περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους.

743 νέοι θάνατοι στην Ιταλία – 5.249 τα νέα κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 69.176. Οι νεκροί έφτασαν τους 6.820. Παράλληλα, 8.326 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 63.927 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 6.077 άνθρωποι ενώ 7.432 είχαν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 743 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.249 νέα κρούσματα. 894 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.396 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 21.937 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 28.697 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 30.703 και οι νεκροί 4.178 .

Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 9.254 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 985. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 5.948, με 216 νεκρούς. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, δυστυχώς, αυξάνεται και πάλι ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, αλλά και ο αριθμός των νεκρών.Οι νεκροί στην Ισπανία ξεπέρασαν τους 500 σε μια ημέρα. Άλλοι 2.600 στις εντατικές

Στους 2.696 ανέρχεται πλέον ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό στην Ισπανία, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας άλλοι 514 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες. Ένας αριθμός που επιβεβαιώνει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες για κατάρρευση του συστήματος υγείας, ελλείψεις σε κλίνες-ΜΕΘ και διαλογή εκείνων που πρέπει να ζήσουν.

Αυτή τη στιγμή η χώρα της Ιβηρικής παρουσιάζεται ως αυτή με το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο, καθώς την τελευταία μόνο ημέρα κατεγράφησαν άλλες 6.584 περιπτώσεις με συνέπεια από τις 33.089 που ήταν τη Δευτέρα ο συνολικός αριθμός να φτάσει τις 39.673. Εξ αυτών οι 2.636 που νοσούν από Covid-19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

The post Κορονοϊός: Πάνω από 2,6 δισ άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. 743 νέοι θάνατοι στην Ιταλία – 5.249 τα νέα κρούσματα. 500 νεκροί στην Ισπανία σε μια μέρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα