Κορονοϊός: 563 νέοι θάνατοι στη Μ. Βρετανία με 2.921 συνολικά. Η Ισπανία δοκιμάζεται με ρεκόρ θνησιμότητας – 950 θύματα σε 24 ώρες. 1000 νεκροί και στις ΗΠΑ σε μια μέρα

Ως μία «λυπηρή, λυπηρή ημέρα» χαρακτήρισε την Τετάρτη ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς ο απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό αυξήθηκε κατά 563.

Μάλιστα το γεγονός ότι τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση την πανδημία πάρθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, κάνει τους ειδικούς να ανησυχούν ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει τελείως, με ακόμα μεγαλύτερη αύξηση νεκρών και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας εντείνεται ολοένα και περισσότερο καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξάνονται εκθετικά και η χώρα μετράει

σχεδόν 2.921 θανάτους.

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Guardian, οι νέες κατευθυντήριες γραμμές από τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο αναφέρουν πως οι γιατροί θα πρέπει να επιλέγουν για την τοποθέτηση σε αναπνευστήρα των ασθενών του κορονοϊού που έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν, σε περίπτωση που το εθνικό σύστημα υγείας NHS δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες που θα προκύψουν.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν διατηρηθεί ο τρέχων ρυθμός αύξησης των θανάτων από τον Covid-19 τότε η χώρα θα μέτρα 1.000 θανάτους την ημέρα το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προτάσεις του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου για την παροχή ηθικής καθοδήγησης προς τους γιατρούς των νοσοκομείων οι νεότεροι, πιο υγιείς άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν προτεραιότητα έναντι των ηλικιωμένων και όσοι έχουν υποκείμενη νόσο, αν κριθεί αναπόφευκτα αναγκαίο, θα μπορούσε να μην λαμβάνουν θεραπεία που ενδεχομένως θα τους έσωζε.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, αυτήν η πρακτική μπορεί να χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα καθώς «είναι πιθανό οι σοβαρές ανάγκες υγείας μπορεί να ξεπεράσουν τη διαθεσιμότητα και θα απαιτηθούν δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο διανομής των σπανίων πόρων διάσωσης».

Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος δημοσίευσε τις προτάσεις της εν μέσω ανησυχίας καθώς κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν την Τετάρτη ότι άμεσα θα είναι διαθέσιμες μόνο 30 από τους 30.000 νέους αναπνευστήρες που θα χρειαστούν την επόμενη εβδομάδα, όπου αναμένετε κλιμάκωση της επιδημίας.

ΗΠΑ – Πάνω από 1.000 νεκροί σε μια μέρα

Πάνω από 5.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ πάνω από 215.000 έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκαν, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το πανεπιστήμιο, καταγράφονταν 215.608 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ και 5.116 από αυτούς υπέκυψαν.

Πάνω από 10.000 νεκροί στην Ισπανία

Ο απολογισμός των θανάτων από τον κορονοϊό στην Ισπανία ξεπέρασε το όριο των 10.000 αφού 950 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ, πέθαναν στη διάρκεια της νύκτας ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από την Covid-19 στην Ισπανία είναι πλέον 10.003 ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 110.238, από 102.136 που ήταν χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκε από το υπουργείο.

The post Κορονοϊός: 563 νέοι θάνατοι στη Μ. Βρετανία με 2.921 συνολικά. Η Ισπανία δοκιμάζεται με ρεκόρ θνησιμότητας – 950 θύματα σε 24 ώρες. 1000 νεκροί και στις ΗΠΑ σε μια μέρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα