Κατολισθήσεις και καταστροφές στο Πήλιο από την πολύωρη νεροποντή. Διακόπηκε η κυκλοφορία σε δρόμους σε Ροδόπη και Δράμα. Σε ποιές περιοχές σημειώθηκε ρεκόρ βροχόπτωσης. Ο καιρός τις επόμενες ώρες (χάρτες)

Σημαντικές καταστροφές προκάλεσε η χθεσινή έντονη και πολύωρη νεροποντή που έπεσε στη Μαγνησία, με την σημαντικότερη να είναι αυτή που υπέστη ο παραλιακός δρόμος του Αη Γιάννη ο οποίος κατέρρευσε λόγω της θαλασσοταραχής με αποτέλεσμα για χωριό του ανατολικού Πηλίου να κοπεί στα δύο. Την ίδια ώρα στην Μακρινίτσα καταγράφηκε ρεκόρ βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου υπάρχουν αρκετές ζημιές στον ευρύτερο Δήμο που εντοπίζονται κυρίως στην αγροτική οδοποιία σε μικρά ρέματα, ενώ αυτή την ώρα γίνεται αυτοψία από τον ίδια αλλά και από συνεργεία του Δήμου προκειμένου να διαπιστωθεί

η ακριβής έκταση των ζημιών. Η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει το ανατολικό Πήλιο και αυτή την ώρα σημειώνεται χιονόπτωση στα ορεινά του Δήμου. Όπως σημειώνει ο κ. Κουτσάφτης όσοι οδηγοί κινούνται από το Καράβωμα και προς Χάνια χρειάζεται να επιδεικνύουν έντονη προσοχή.

Πηγή:magnesianews

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο το ρεκόρ βροχόπτωσης καταγράφηκε στην Μακρινίτσα με 292 χιλιοστά. Η τιμή αυτή είναι η 3η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 2006 στο σύνολο των σταθμών σε όλη τη χώρα.

Πηγή: meteo.gr

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι καταγράφηκαν στην ορεινή Φωκίδα -2°C , στο Μέτσοβο -1°C , στην ΣΙΑΤΙΣΤΑ 0°C και τη Φλώρινα 1°C.

Διακόπηκε η κυκλοφορία σε Ροδόπη, Δράμα

Στο νομό Δράμας η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από κατολισθήσεις, στην επαρχιακή οδό Παρανεστίου – Πρασινάδας, από το 16,5ο έως το 16,6ο χιλιόμετρο καθώς και στην πλατεία του οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από το 15,5ο έως το 15,6ο χιλιόμετρο.

Στο νομό Ροδόπης η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Ξυλαγανής – Ιμέρου και στο δρόμο Αγ. Μαρίνας Ιμέρου. Παράλληλα με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Κέχρου – Χλόης και Σμιγάδας – Ραγάδας.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της Κυριακής ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα καθώς το βαρομετρικό χαμηλό ΘΗΣΕΑΣ θα κινηθεί γρήγορα προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Η βελτίωση του καιρού θα είναι πρόσκαιρη, καθώς ατμοσφαιρική διαταραχή προερχόμενη από το Ιόνιο, θα επιδεινώσει εκ νέου τον καιρό τη Δευτέρα.

Τη Δευτέρα 15/01/2018 νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο από τις πρώτες ώρες της ημέρας και από τα δυτικά. Στη Δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο.
Στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά στη Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι θα χιονίσει και σε πεδινά τμήματα (εκτιμώμενα υψόμετρα έως 200 μέτρα). Πάντως μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα ανέλθουν σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά.

Το άρθρο Κατολισθήσεις και καταστροφές στο Πήλιο από την πολύωρη νεροποντή. Διακόπηκε η κυκλοφορία σε δρόμους σε Ροδόπη και Δράμα. Σε ποιές περιοχές σημειώθηκε ρεκόρ βροχόπτωσης. Ο καιρός τις επόμενες ώρες (χάρτες) δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα