ΙΑΤΑ: Πάνω από 10 δισεκατομύρια θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία το πλήγμα του τουρισμού. Αναλυτικά οι επίσημες προβλέψεις

Όλο και πιο δυσμενείς είναι οι προβλέψεις των αναλυτών για το πλήγμα που θα δεχθεί ο τουρισμός της Ελλάδας εξαιτίας της πανδημίας.

Αυτήν την Πέμπτη, η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τις απώλειες των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, εκτιμώντας ότι θα ανέλθουν σε 89 δισ. δολάρια το 2020 και όχι σε 76 δισ. δολάρια όπως είχε αρχικά προβλέψει τον περασμένο μήνα. Από τα στοιχεία, προκύπτει σημαντική ζημία στον τουρισμό, αλλά και

απώλεια εσόδων και θέσεων εργασίας, που αποδίδεται στην πτώση της επιβατικής κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια το 2020.

Στην έκθεση της ΙΑΤΑ περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία και προβλέψεις για τις αφίξεις και τα έσοδα που θα απωλέσει η Ελλάδα. Για τη χώρα μας, οι αναθεωρημένες προβλέψεις δείχνουν μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 52% με απώλεια 26 εκατομμυρίων επιβατών. Πρόκειται για εφιαλτικό σενάριο δεδομένου ότι η ΙΑΤΑ εκτιμά πως θα κινδυνέψουν περισσότερες από 233.000 θέσεις εργασίας που συνδέονται με τις αερομεταφορές, με αντίστοιχη απώλεια άνω των 10 δισ. δολαρίων για την ελληνική οικονομία.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθούν και οι απώλειες εσόδων για τις αεροπορικές εταιρείες από την ελληνική αγορά με την ΙΑΤΑ να προβλέπει μείωση ύψους 3,8 δισ. δολαρίων.

The post ΙΑΤΑ: Πάνω από 10 δισεκατομύρια θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία το πλήγμα του τουρισμού. Αναλυτικά οι επίσημες προβλέψεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα