Κατάθεση Μπουτάρη: Η επίθεση ήταν οργανωμένη – υπήρξε ενορχηστρωτής. Δύο από τους κατηγορούμενους τηλεφώνησαν στο γραφείο του δημάρχου για να ζητήσουν συγγνώμη. Τώρα θέλουν να πληρώσουν και τις ζημιές στο αυτοκίνητο.

Για «ξεκάθαρα οργανωμένο σχέδιο» έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη, για να καταθέσει ως πολιτικός ενάγων στη δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο στον Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ενώπιον του δικαστηρίου ότι υπήρχε ενορχηστρωτής

που υποκινούσε την ένταση, κατέθεσε ότι ο πρώτος που τον έβρισε ήταν ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης ενώ αναγνώρισε τους τρεις συλληφθέντες για την επίθεση εναντίον του.

Ο κ. Μπουτάρης, διηγούμενος τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε, υποστήριξε πως αρχικά πηγαίνοντας προς το Λευκό Πύργο άκουσε τον Π. Ψωμιάδη να τον βρίζει. Στη συνέχεια «από 2-3 σημεία άρχισαν συνθήματα: “Τι θέλεις εδώ παλιοπ@@@στα? Φύγε παλιότουρκε, παλιοεβραίε” και πολλά άλλα. Ανησύχησα. Επειδή ήταν από συγκεκριμένα σημεία οι φωνές. Μετά ήρθαν γύρω μου. Ήταν αγριεμένοι, έβριζαν. Όλο αυτό κράτησε περίπου 5 λεπτά».

«Είδα τον πρώτο κατηγορούμενο (σ.σ. τον 20χρονο) που προσπαθεί να με κλωτσήσει. Με πέτυχε στο στομάχι αλλά όχι γεμάτα γιατί είχε βρει πρώτα στον έναν συνοδό μου. Ήταν δυνατή κλωτσιά. Ένας φίλος μου, δάσκαλος πολεμικών τεχνών μου είπε ότι η κλωτσιά ήταν μελετημένη και επικίνδυνη ώστε να μου κάνει την κοιλιά κομμάτια» είπε αναγνωρίζοντας τον έναν δράστη ο κ. Μπουτάρης και προσέθεσε ότι ο 20χρονος ότι έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου και προσπάθησε να πάρει ένα τσαντάκι.

Για τον 36χρονο ο Γ. Μπουτάρης τον αναγνώρισε που έβγαλε το φανελάκι του και το χρησιμοποιούσε ως γκλοπ για να τον χτυπάει ενώ για τον 19χρονο είπε ότι τον κλώτσησε όταν ήταν πεσμένος.Τηλεφώνημα κατηγορουμένων στο γραφείο του Μπουτάρη

Σύμφωνα με το voria.gr, οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να ρίξουν γέφυρες ενόψει και της δίκης των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων. Δύο από τους κατηγορούμενους επικοινώνησαν μέσω των δικηγόρων τους με το γραφείο του δημάρχου. Ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες ο δικηγόρος του 17χρονου εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον δήμαρχο. Ο δικηγόρος ενός άλλου εκ των κατηγορουμένων ο οποίος δικάζεται σήμερα Τετάρτη, επικοινώνησε κι αυτός με το γραφείο δημάρχου και πρότεινε ο πελάτης του να πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του κ. Μπουτάρη.

Σύμφωνα με δημαρχιακή πηγή ο κ. Μπουτάρης είπε πως το ζήτημα δεν είναι προσωπικό ώστε να μπορεί ο ίδιος να αποφασίσει καθώς, όπως τόνισε, το αυτοκίνητο είναι περιουσία του δήμου. «Ας απευθυνθεί στον δήμο, ας το πληρώσει κι ας κρίνει το δικαστήριο εάν αυτή η πράξη του μπορεί να συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας» φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Το τηλεφώνημα του Κασιδιάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr ένας εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του κ. Μπουτάρη (είναι αυτός που φορά την κουκούλα), είναι μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Mε βάση τις ίδιες αυτές πληροφορίες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί.

Ωστόσο, η οικογένεια του κατηγορούμενου αρνείται κάθε συμμετοχή του στη νεολαία του νεοναζιστικού μορφώματος και προσπαθεί να αποκοπεί από οτιδήποτε μπορεί να τον ενοχοποιήσει.

The post Κατάθεση Μπουτάρη: Η επίθεση ήταν οργανωμένη – υπήρξε ενορχηστρωτής. Δύο από τους κατηγορούμενους τηλεφώνησαν στο γραφείο του δημάρχου για να ζητήσουν συγγνώμη. Τώρα θέλουν να πληρώσουν και τις ζημιές στο αυτοκίνητο. appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα