Ιταλία και Ισπανία έβαλαν βέτο στη Σύνοδο Κορυφής, επειδή απερρίφθη το κορονο-ομόλογο. Η Ευρώπη στο επίκεντρο της πανδημίας με 15.500 νεκρούς και 270.000 κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 80.539. Οι νεκροί έφτασαν τους 8.165.Παράλληλα, 10.361 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 74.386 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 7.503 άνθρωποι ενώ 9.362 είχαν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 662 ασθενείς και καταγράφηκαν 6.153 νέα κρούσματα. 999 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.612 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 24.753 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 33.648 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 34.889 και οι νεκροί 4.861. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 10.816 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.174. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 6.935, με 287 νεκρούς. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σημειώνεται αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, ενώ μειώνεται ελαφρά ο αριθμός των νεκρών.

Ευρώπη: Στους 15.500 οι νεκροί, σχεδόν 270.000 τα κρούσματα

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, σύμφωνα με έναν απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση στοιχεία από επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 19.00 απόψε (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί 15.500 θάνατοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι στην Ιταλία (8.165) και την Ισπανία (4.089), τις δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο. Ακολουθεί η Γαλλία η 1.331 θανάτους.

Τα κρούσματα σε όλη την Ευρώπη ανέρχονται επισήμως στα 268.191.

Σύνοδος Κορυφής: Ιταλία και Ισπανία άσκησαν βέτο -Επειδή απερρίφθη το κορονοομόλογο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Αιτία, η αρνητική στάση ορισμένων χωρών μελών, ως προς την ανάγκη υιοθέτησης των ευρωομολόγων, για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

«Μέσα σε δέκα μέρες η Ένωση πρέπει να βρει τη λύση. Αν η Ευρώπη βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας», είπε ο Κόντε, σύμφωνα με την Rai και την εφημερίδα La Repubblica.

Κόντε: Η ΕΕ έχει προθεσμία 10 ημερών να βρει λύση
Ο Ιταλός πρωθυπουργός έδωσε προθεσμία δέκα ημερών στην ΕΕ να βρει μια ικανοποιητική λύση για την έκτακτη οικονομική κατάσταση που βιώνουν  λόγω της πανδημίας του κορονοϊού όλες οι χώρες.

«Σε συμφωνία με τον [Ισπανό πρωθυπουργό] Σάντσεθ αναθέτουμε στους πέντε προέδρους την αποστολή να επιστρέψουν να επανέλθουν σε δέκα μέρες με μια πρόταση», τόνισε ο Κόντε. Ευχαρίστησε για τη δουλειά που έγινε ως τώρα, αλλά απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων, γράφει ο ιταλικός Τύπος, καθιστώντας σαφές ότι ουδείς σκέφτεται μια αμοιβαιοποίηση του δημοσίου χρέους. Κάθε χώρα, τόνισε, είναι υπεύθυνη για το κρατικός της χρέος και θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

«Κλείσαμε το 2019 μ’ ένα έλλειμμα έναντι του ΑΕΠ της τάξης του 1,6% αντί για το προγραμματισμένο 2,2%», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι το θέμα είναι να υπάρξει μια αντίδραση με καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία, που είναι πραγματικά κατάλληλα «για να αντιδράσουμε σ’ έναν πόλεμου που πρέπει να κάνουμε μαζί για να νικήσουμε το συντομότερο δυνατό. Το χρωστάμε στους πολίτες μας και τελικά και στην ίδια την Ευρώπη. Τι θα πούμε στους πολίτες μας αν η Ευρώπη δεν αποδειχθεί  ικανή να δώσει μια ενιαία, ισχυρή και συνεκτική απάντηση ενόψει ενός απρόβλεπτου συμμετρικού σοκ; Πώς μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο παρελθόν και τα οποία δημιουργήθηκαν για παρεμβάσεις περιπτώσεις ασύμμετρων σοκ για τις οικονομικές εντάσεις που αφορούσαν μεμονωμένες χώρες είναι επαρκή για αυτό το συμμετρικό σοκ που έχει τόσο καταστροφικές επιπτώσεις. Αν σκέφτεται κανείς για τους μηχανισμούς προστασίας που αναπτύχθηκαν στο παρελθόν, το λέω ξεκάθαρα: μην μπαίνετε στον κόπο, κρατήστε τα, γιατί η Ιταλία δεν τα χρειάζεται!», διεμήνυσε.

Κόντε: Εγιναν σημαντικές παρεμβάσεις από Μητσοτάκη, Μακρόν, Κόστα, Μπετέλ

Από το πρωθυπουργικό γραφείο της Ιταλίας είπαν, σύμφωνα με την Corriere della Sera, ότι έγιναν σημαντικές τοποθετήσεις από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ιρλανδό ομόλογό του Λίο Βαράντκαρ, τον Πορτογάλο Αντόνιο Κόστα, τον Λουξεμβούργιο Ξαβιέ Μπετέλ. Αλλά ο Κόντε κατέληξε: «Οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι τους επόμενους μήνες, αλλά αύριο το πρωί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Εμανουέλ Μακρόν και 7 ακόμη ηγέτες της ΕΕ επέμειναν στα όσα ανέφεραν σε επιστολή τους, προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ και κάλεσαν την Ενωση να δημιουργήσει ομόλογα-corona για να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση. Η ιδέα του ευρωομολόγου είχε βρει αντίθετη, παλιότερα, τη Γερμανία, και άλλες χώρες του βορρά.

The post Ιταλία και Ισπανία έβαλαν βέτο στη Σύνοδο Κορυφής, επειδή απερρίφθη το κορονο-ομόλογο. Η Ευρώπη στο επίκεντρο της πανδημίας με 15.500 νεκρούς και 270.000 κρούσματα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα