Ηλικιωμένη πέθανε από παθολογικά αίτια στα Πατήσια και την «έφαγαν» τα σκυλιά της. Τι λένε οι ειδικοί για την αντίδραση των ζώων όταν χάνουν το αφεντικό τους

Τραγική εξέλιξή για ηλικιωμένη που πέθανε από φυσικά αίτια μέσα στο διαμέρισμα της στα Πατήσια και την κατασπάραξαν τα πέντε σκυλιά της.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Νοεμβρίου. Αργά το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου ο γιος της ηλικιωμένης η οποία έπασχε από άνοια, την καληνύχτισε και πήγε στο δωμάτιο του. Τα ξημερώματα που σηκώθηκε για να ελέγξει εάν η μητέρα ήταν καλά, την βρήκε νεκρή με το πρόσωπο της γεμάτο δαγκωματιές. Άμεσα κάλεσε το ασθενοφόρο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από φυσιολογικά αίτια, ενώ οι δαγκωνιές δεν αποτέλεσαν

αιτία για την κατάληξη της ηλικιωμένης.  Άμεσα αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Γιατί τα σκυλιά κατασπαράζουν τα αφεντικά τους όταν πεθάνουν

Σύμφωνα με έρευνα του National Geographic, πρόκειται για ένστικτο επιβίωσης και φόβου. Τα σκυλιά προέρχονται από λύκους», λέει ο Stanley Coren, ψυχολόγος που έχει γράψει βιβλία και φιλοξένησε τηλεοπτικές εκπομπές για τα σκυλιά. «Αν έχουμε μια κατάσταση όπου ο ιδιοκτήτης πεθαίνει και δεν υπάρχει πηγή τροφής, τι θα κάνουν; Πρόκειται να φάει οποιαδήποτε σάρκα βρει», αλλά αυτό θα συμβεί αν είναι πάρα πολύ καιρό πεινασμένα, όχι μέσα σε λίγα λεπτά από τον θάνατο του αφεντικού τους.

Σύμφωνα με μελέτες η ψυχολογική κατάσταση ενός σκύλου, όταν χάνει το αφεντικό του, είναι να σπεύσει και να τον βοηθήσει. Στην αρχή γλείφει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη του και γρυλίζει. Όταν όμως δει ότι αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, τότε παθαίνει πανικό που μπορεί να το οδηγήσει στο δάγκωμα του προσώπου. Σύμφωνα με επιστήμονες από το δάγκωμα ο σκύλος μπορεί να οδηγηθεί στην τροφή αφού διεγείρεται με τη γεύση του αίματος.

The post Ηλικιωμένη πέθανε από παθολογικά αίτια στα Πατήσια και την «έφαγαν» τα σκυλιά της. Τι λένε οι ειδικοί για την αντίδραση των ζώων όταν χάνουν το αφεντικό τους appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα