Στην αστροφυσικό Νάταλι Κρίστοφερ ανήκει η σορός που βρέθηκε σε χαράδρα στην Ικαρία. Καταπλακώθηκε από βράχο σύμφωνα με μαρτυρία διασώστη

Στην 35χρονη Αγγλίδα αστροφυσικό, Natalie Maria Cristopher, ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σε χαράδρα βάθους περίπου 20 μέτρων σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας. Η είδηση έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον διασώστη Βαγγέλη Κριαρά, η κοπέλα καταπλακώθηκε από βράχο σε μια προσπάθεια να αναρριχηθεί σε βράχο. Αποκάλυψε ότι εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα περίπου έξι μέτρων. «Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο. Πιάστηκε από βράχο και ο βράχος που ξεκόλλησε, την καταπλάκωσε. Προσπάθησε να αναρριχηθεί και ο βράχος

την καταπλάκωσε».

Είχε προαναγγείλει στο facebook της ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση στο σημείο και, μάλιστα, καλούσε κόσμο να την ακολουθήσει.

Μετά από σχεδόν 48 ώρες ερευνών, πεζοπόρο τμήμα διασωστών εντόπισαν τη σορό της γυναίκας στη χαράδρα που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από το ξενοδοχείο που διέμενε με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφο της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 35χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός βρέθηκε καταπλακωμένη από μεγάλη πέτρα, ανάμεσα σε θάμνους.

H τοποθεσία ταιριάζει και με το τελευταίο στίγμα που είχε δώσει το κινητό της τηλέφωνο. Να επισημάνουμε, πως από το βράδυ της Τρίτης είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ., με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού.

Αυτοί είχαν εντοπίσει και το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της άτυχης γυναίκας, οδηγώντας τις έρευνες σε αυτό το σημείο του νησιού.

Από χθες πραγματοποιούνταν εντατικές προσπάθειες για να βρεθούν τα ίχνη της γυναίκας. Στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί από το τοπικό τμήμα, η Ασφάλεια Σάμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ικαρίας, κλιμάκιο του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου και εθελοντές. Επιπλέον, μετέβη στο νησί και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες, ενώ από το βράδυ τις έρευνες συνέδραμε και κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα εξοπλισμένο με ειδικά μηχανήματα γεωεντοπισμού.

Η 34χρονη αστροφυσικός εξαφανίστηκε τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, στις 12.05 μ. ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Αγίου Κηρύκου και δήλωσε την εξαφάνισή της. Το ζευγάρι είχε πάει στην Ικαρία στις 3 Αυγούστου και διέμενε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Κηρύκου – Φάρων. Το απόγευμα της Δευτέρας θα έφευγαν από το νησί για άλλον προορισμό. Ο 38χρονος Κύπριος είπε στην Αστυνομία ότι στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας η σύντροφός του πήγε για τρέξιμο δίχως έκτοτε να δώσει κάποιο σημείο ζωής.

Τότε άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της και οι αστυνομικοί ζήτησαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να εντοπίσουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης. Με βάση σχετικές πηγές, από εκείνο το μεσημέρι έως το βράδυ της ίδιας ημέρας το κινητό ενεργοποιούσε την κεραία κινητής τηλεφωνίας με ονομασία «Φούρνοι» που βρίσκεται στο γειτονικό νησί. Έτσι, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη νοτιοανατολική ακτή της Ικαρίας από τον Αγιο Κήρυκο έως την περιοχή Φάροι.

The post Στην αστροφυσικό Νάταλι Κρίστοφερ ανήκει η σορός που βρέθηκε σε χαράδρα στην Ικαρία. Καταπλακώθηκε από βράχο σύμφωνα με μαρτυρία διασώστη appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Αναζητήσεις
κινητες κεραιες παπαγου
Τυχαία Θέματα