Η «βίγκαν ορχήστρα» από τη Βιέννη που συνθέτει μουσική μόνο από λαχανικά. Μετά από κάθε συναυλία τα μαγειρεύουν και κερνάνε το κοινό

Η «Βίγκαν ορχήστρα» από τη Βιέννη συνθέτει μουσική χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκα λαχανικά.

Το συγκρότημα «Vegan Orchestra» ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1998 στη Βιέννη. Αποτελείται από δέκα μουσικούς, έναν μάγειρα και έναν τεχνικό ήχου. Τα μέλη του είναι ενεργά σε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως γλυπτική, μουσική και αρχιτεκτονική.

Τα μουσικά όργανα του συγκροτήματος κατασκευάζονται από καρότα, σέλινο, πιπεριές, κολοκυθάκια και άλλα ωμά λαχανικά πριν από τις συναυλίες τους. Ο ήχος τους ενισχύεται με τη χρήση ειδικών μικροφώνων.

Μετά τις μουσικές παραστάσεις, τα εναπομείναντα

λαχανικά μαγειρεύονται σε μια σούπα και σερβίρονται στο κοινό.

Έχουν επινοησεί περισσότερα από 150 τύπους μουσικών οργάνων από την δημιουργία της μπάντας και περιλαμβάνουν ξυλόφωνα καρότου, φλάουτο από ραπανάκι, ντραμς κολοκύθας, βιολιά πράσου, μαράκες κρεμμυδιού και πολλά άλλα.

Διαβάστε ακόμη: Duran Duran. Tο συγκρότημα σύμβολο των 80s πήρε το όνομά του από την καλτ ταινία, «Μπαρμπαρέλα». Γύρισαν βίντεο κλιπ με τα κορίτσια του Playboy και μόλις απαγορεύτηκε ως άσεμνο, έγιναν διάσημοι

Το συγκρότημα εκτελεί και κατά μέσο όρο 20-30 συναυλίες και έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία, παίζοντας σε εγκαίνια γκαλερί, εκθέσεις, κοινοτικές εκδηλώσεις, ενώ πραγματοποιούν και δικές τους εμφανίσεις.

Έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τις «περισσότερες συναυλίες από ορχήστρα λαχανικών», για 77 παραστάσεις από τον Απρίλιο 1998 έως τον Σεπτέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με το BBC, έχουν εμπνεύσει το σχηματισμό παρόμοιων συνόλων όπως η Λαχανική Ορχήστρα του Λονδίνου και η Ορχήστρα λαχανικών του Long Island.

Σε παλαιότερη δήλωσή του ένα μέλος του συγκροτήματος τόνισε πως «δεν χρειάζεται να έχεις πολλά χρήματα ή εκπαίδευση (για τη μουσική σύνθεση) ή όλα τα πράγματα που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι τόσο σημαντικά για τη δημιουργία μουσικής».

Παρ’ όλο που τα μέλη της μπάντας βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, πραγματοποίησαν  συνάντηση μέσω Zoom παρουσιάζοντας το νέο τους κομμάτι με τίτλο «Green Days»:

Πηγή χαρακτηριστικής φωτογραφίας: Youtube

Διαβάστε ακόμη στη «ΜτΧ»: «Millii Vanilli», το συγκρότημα με τους «μαϊμού» τραγουδιστές που βραβεύτηκαν με Γκράμι, αλλά ανοιγόκλειναν το στόμα τους! Δείτε πως αποκαλύφθηκε η μουσική απάτη και τι απέγιναν

The post Η «βίγκαν ορχήστρα» από τη Βιέννη που συνθέτει μουσική μόνο από λαχανικά. Μετά από κάθε συναυλία τα μαγειρεύουν και κερνάνε το κοινό appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα