Η Ρωσία ετοιμάζει «πλοίο – φάντασμα», που θα πλέει χωρίς καπετάνιο και πλήρωμα. Θα έχει μήκος 26 μέτρα και κοστίζει 300 εκατομμύρια ρούβλια

Η Ρωσία ευελπιστεί να είναι έτοιμη να καθελκύσει το 2020 το πρώτο πλοίο που θα διαθέτει τεχνολογία πλοήγησης χωρίς πλήρωμα.Μέσα στο 2020, το ναυπηγείο «Sredne Nefski», με έδρα την Αγία Πετρούπολη, προβλέπει ότι θα καθελκύσει το πρώτο πλοίο που θα πλέει αυτόνομα, χωρίς καπετάνιο ή πλήρωμα.
Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Σερεντόχο, γενικό διευθυντή του ναυπηγείο, το «Pioneer -1», πρώτο πλοίο που θα διαθέτει τεχνολογία πλοήγησης άνευ πληρώματος, θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2020.«Είναι σχεδόν έτοιμο! Η κατασκευή θα
ολοκληρωθεί στη Σεβαστούπολη. Τώρα δουλεύουμε για να εγκρίνουμε τις τελικές δοκιμές. Πιστεύω ότι η ναυπήγηση του θα γίνει το φθινόπωρο και στη συνέχεια θα διεξάγουμε δοκιμές εντός του έτους. Θα προβούμε εν μέρει σε δοκιμές εδώ, και στη συνέχεια θα βάλουμε το πλοίο σε πιο δύσκολες δοκιμασίες», ανέφερε ο Σερεντόχο.Τα χαρακτηριστικά του πλοίουΟ σχεδιασμός του πλοίου πραγματοποιήθηκε από ναυπηγούς του Κρατικού Πανεπιστημίου της Σεβαστούπολης. Στόχος είναι να πραγματοποιεί έρευνες στις περιοχές της Μαύρης και της Αζοφικής θάλασσας.Το πλοίο έχει μήκος 25,7 μέτρα, πλάτος 9 μέτρα, θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 10 κόμβων και έχει εκτόπισμα 82 τόνων. Το κόστος της κατασκευής του φθάνει τα 300 εκ. ρούβλια, δηλαδή περίπου 4,7 δις αμερικανικά δολάρια.Το αυτόνομο πολεμικό πλοίο «Hunter»

Το αντίπαλον δέος της Ρωσίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, από το 2016 είχαν ολοκληρώσει τη ναυπήγηση του πολεμικού πλοίου «Hunter», ένα πειραματικό αυτόνομο πλοίο, που έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει μέχρι τρεις μήνες χωρίς καθόλου πλήρωμα.
Πρόκειται για ένα μυστικό πρότζεκτ, αλλά σίγουρα η Αμερική και το πολεμικό της ναυτικό δεν επιθυμεί να ξεπεραστεί από τους Ρώσους στην πρωτοκαθεδρία στις θάλασσες.

The post Η Ρωσία ετοιμάζει «πλοίο – φάντασμα», που θα πλέει χωρίς καπετάνιο και πλήρωμα. Θα έχει μήκος 26 μέτρα και κοστίζει 300 εκατομμύρια ρούβλια appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα