Η μάχη των φαρμάκων. Γιατί η χλωροκίνη χρειάζεται ιατρική συνταγή. Τσιόδρας: Το λάθος των Αμερικανών στη χρήση. Τι είναι η μεφλοκίνη που δοκιμάζουν οι Ρώσοι

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορονοϊό επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού.

Όπως είπε, σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, όπως επιληψία, πτώση καλλίου ακόμα και θάνατο, ενώ τα χημικά που την περιέχουν, χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για καθαρισμό δεξαμενών!
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο ζευγάρι Αμερικανών που ήπιε χημικό καθαρισμού ενυδρείου, το οποίο περιείχε χλωροκίνη, με αποτέλεσμα ο άνδρας να χάσει τη ζωή του και

η γυναίκα να βρίσκεται στην εντατική.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την χρήση ορού σε πέντε ασθενείς από τη νόσο του Covid-19 στην Κίνα.

Για τη μεφλοκίνη ρωτήθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη χρήση μεφλοκίνης ενάντιο στον κορονοϊό ρωτήθηκε ο κ. Τσιόδρας.
Η μεφλοκίνη, όπως και η χλωροκίνη, είναι ένα ακόμη φάρμακο για την καταπολέμηση της ελονοσίας, χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 1970.
Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η μεφλοκίνη έχει πιθανές καρδιολογικές και νευροψυχιατρικές παρενέργειες, καθώς επίσης και τοξικότητα, ωστόσο θα δοκιμαστεί και αυτό.

Η μεφλοκίνη (mefloquine) έχει κύρια δράση «την καταστροφή των ενδοερυθροκυτταρικών ασεξουαλικών μορφών του πλασμωδίου της ελονοσίας οι οποίες είναι παθογόνες για τον άνθρωπο».
Σύμφωνα με έρευνες Ρώσων επιστημόνων, εμποδίζει την εκφυλιστική επίδραση που έχει η νόσος του Covid-19 στα κύτταρα.
Ειδικότερα Ρώσοι επιστήμονες ισχυρίστηκαν ότι έχουν δημιουργήσει ένα φάρμακο, που βασίζεται στην ανθελονοσιακή μεφλοκίνη, για τη θεραπεία ασθενών που πλήττονται από τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με τη ρωσική ιατροβιολογική υπηρεσία (FMBA) οι επιστήμονες εργάζονται σε ένα «αποτελεσματικό και ασφαλές πρόγραμμα για την πρόληψη της μόλυνσης από τον κορονοϊό με βάση την μεφλοκίνη».

Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την τακτική των μαζικών τεστ

Σε ερώτηση σχετικά με την τακτική των μαζικών τεστ, απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
Πήρε θέση ενάντια σε μια τακτική μαζικής πραγματοποίησης του τεστ ενώ εξήγησε γιατί σε άλλες χώρες χρησιμοποίησε και «δούλεψε».
«Αν ελέγχαμε 10.400.000 Έλληνες, θα είχαμε αυτή τη στιγμή, καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει στη χώρα; Θα ήμασταν σίγουροι ότι δεν πρέπει να την ξαναελέγξουμε; Χρειάζεται ιεράρχηση και προτεραιότητα. Ελάχιστες χώρες εφαρμόζουν στρατηγική μαζικών τεστ και είχαν αντίστοιχη εμπειρία από το SARS», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσόδρας κάνοντας άμεση αναφορά στη Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα, που ήταν σε ετοιμότητα.

«Εξετάζεται αυτή η στρατηγική για όταν αρθούν τα μέτρα. Ώστε όσοι είναι ύποπτοι για τη νόσο να απομονωθούν, ιδιαίτερα από την πρώτη γραμμή. Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητη επιδημιολογικά τώρα», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

«Δεν πρέπει να μας παραξενεύουν οι θάνατοι, είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης»

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.
Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, υπάρχουν καλές εξελίξεις στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες. Παρ’όλα αυτά τόνισε για ακόμη μία φορά ότι όλα εξαρτώνται από τη συμμόρφωση των πολιτών σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Σχετικά με τους θανάτους, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι μεγάλο σε όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ, το 47% από αυτούς πεθαίνουν. Εκεί σώζονται ζωές, εκεί θρηνούνται και θάνατοι.
«Ας μην μας παραξενεύουν οι θάνατοι. Είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης, πρέπει να διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα μας», τόνισε ο λοιμωξιολόγος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει επί του παρόντος πανάκεια, ούτε θαυματουργό φάρμακο. Οι επιστήμονες κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η Ελλάδα παρουσιάζει βραδύτερο ρυθμό αύξησης της καμπύλη σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Βρετανία. Οι αντοχές μας δοκιμάζονται, πολλές χώρες στενάζουν. Ευχόμαστε σε όλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Είμαστε συναγωνιστές σε αυτό καθώς ο αγώνας είναι πανανθρώπινος. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί. Είναι πρόσωπα, είναι οι διπλανοί μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε»

Νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα στη χώρα είναι 95 – όσα και το Σάββατο- , φτάνοντας τα 1.156 συνολικά, ενώ 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

The post Η μάχη των φαρμάκων. Γιατί η χλωροκίνη χρειάζεται ιατρική συνταγή. Τσιόδρας: Το λάθος των Αμερικανών στη χρήση. Τι είναι η μεφλοκίνη που δοκιμάζουν οι Ρώσοι appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα