Τσιόδρας: 95 νέα κρούσματα – στα 1156 συνολικά. 69 οι διασωληνωμένοι – στους 38 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα

Στους 38 είναι οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα κρούσματα έφτασαν τα 1.156.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 1.156, αυξημένα κατά 95 από το Σάββατο. Από αυτούς, 69 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
38 άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους από τον κορονοϊό στη χώρα, με μέση

ηλικία τα 71 έτη. 29 είναι άνδρες και εννιά είναι γυναίκες.

Επίσης, ως τώρα έχουν γίνει 15.151 τεστ για τον κορονοϊό. Ένας συμπολίτης μας στην Ξάνθη αποσωληνώθηκε και ακόμα ένας πήρε εξιτήριο.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το 5% των νοσούντων χρειάζεται εντατική θεραπεία.
«Είναι σοβαρό να καταλάβουμε ότι εκείνοι που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι στην κορυφή του παγόβουνου», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος. Ως σήμερα ο μέσος όρος όσων διασωληνώνονται είναι 66 έτη, ενώ το 7% έχει υποκείμενα νοσήματα.

«Δεν πρέπει να μας παραξενεύουν οι θάνατοι, είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης»

Σχετικά με τους θανάτους, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι μεγάλο σε όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ το 47% από αυτούς πεθαίνουν. Εκεί σώζονται ζωές, εκεί θρηνούνται και θάνατοι. «Ας μην μας παραξενεύουν οι θάνατοι. Είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης, πρέπει να διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα μας», τόνισε ο λοιμωξιολόγος και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος πανάκεια, ούτε θαυματουργό φάρμακο. Οι επιστήμονες κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η Ελλάδα παρουσιάζει βραδύτερο ρυθμό αύξησης της καμπύλη σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Βρετανία. Οι αντοχές μας δοκιμάζονται, πολλές χώρες στενάζουν. Ευχόμαστε σε όλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Είμαστε συναγωνιστές σε αυτό καθώς ο αγώνας είναι πανανθρώπινος. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί. Είναι πρόσωπα, είναι οι διπλανοί μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Υπενθυμίζεται ότι και το Σάββατο ανακοινώθηκαν 95 νέα κρούσματα.

Χαρδαλιάς: Ιδιαίτερα εφευρετικοί οι πολίτες για να βγουν – Την Παρασκευή χάλασαν παντού τα υδραυλικά!

Έξαρση στα τηλέφωνα στην Πολιτική Προστασία και τα μηνύματα για την μετακίνηση των πολιτών διαπίστωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «το Σαββατοκύριακο υπήρχε μια έξαρση σε τηλέφωνα, κάποιοι συμπολίτες μας έχουν ξεπεράσει τα όρια της εφευρετικότητας. Την Παρασκευή είχαν παντού διαλυθεί τα υδραυλικά και όλοι έπρεπε να τα φτιάξουν, για να πάνε στα εξοχικά τους».

The post Τσιόδρας: 95 νέα κρούσματα – στα 1156 συνολικά. 69 οι διασωληνωμένοι – στους 38 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρακολουθείστε, Σωτήρη Τσιόδρα,parakoloutheiste, sotiri tsiodra