Η Ιαπωνία ακύρωσε την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων από γιγαντοοθόνες, φοβούμενη την εξάπλωση του κορονοϊού

Σύμφωνα με την κυβερνήτη της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιούρικο Κόικε, απαγορεύεται η μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων από γιγαντοοθόνες, με σκοπό την «ομαλή» διεξαγωγή τους και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Αν και είχε προγραμματιστεί η προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από γιγαντοοθόνες σε έξι διαφορετικά

σημεία του Τόκιο, κάτι τέτοιο τελικά απαγορεύτηκε. Και αυτό γιατί η συγκέντρωση των φιλάθλων στον ίδιο χώρο θα ήταν μεγάλη.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

«Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε αυτά τα γεγονότα που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Κόικε, έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα.
«Πιστεύω ότι αυτά είναι απαραίτητα μέτρα, όταν ψάχνω από διάφορες οπτικές γωνίες, για επιτυχείς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο ακόμη περισσότερο για να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα των Αγώνων, δίνοντας πολλές πολιτιστικές πληροφορίες», πρόσθεσε.

Απαγόρευση ξένων φιλάθλων

Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε ξένους φιλάθλους. Παράλληλα, ο αριθμός των εθελοντών και των προσκεκλημένων τους ΟΑ μειώθηκε αρκετά.

Παρά τις πιέσεις των πολιτικών και των διοργανωτών, η χώρα της Ανατολής εμμένει στις αποφάσεις έπειτα από τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων υγείας. Οι ειδικοί έχουν προτείνει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, η Ιαπωνική Κυβέρνηση έχει επιτρέψει την είσοδο των ημεδαπών στα στάδια, με προϋποθέσεις.

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων

Μέχρι σήμερα, μόλις το 6% του συνολικού πληθυσμού της Ιαπωνίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ στο τραπέζι «έπεσε» η εκ νέου αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο είχαν προγραμματιστεί για το 2020, ωστόσο αναβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η «κατάρα» των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Εκτός από την αναβολή των αγώνων του 2020 υπήρξε άλλη μια το 1940 

The post Η Ιαπωνία ακύρωσε την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων από γιγαντοοθόνες, φοβούμενη την εξάπλωση του κορονοϊού appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιαπωνία, Ολυμπιακών Αγώνων,iaponia, olybiakon agonon