Η Ελλάδα δεσμεύει το κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, αντι-ΝΟΤΑΜ απάντηση στις ενέργειες της Τουρκιάς. Δείτε τον χάρτη των περιοχών

Δεσμεύει με ΝΟΤΑΜ το Αιγαίο η Ελλάδα μετά τις προκλήσεις τις Τουρκίας. Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσαν αντι-Notam στη Notam της Αγκυρας και προανήγγειλαν ασκήσεις με αληθινά για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, με την ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18, αεροπορία και Ναυτικό δέσμευσαν περιοχές σε όλο το Αιγαίο και ανατολικά

της Κρήτης. Από τις 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου η Ελλάδα έχει δεσμεύσει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που έχει υπό τον έλεγχό της βάσει της Συνθήκης του Σικάγο.

Οι ασκήσεις θα γίνουν με πραγματικά πυρά, που σημαίνει ότι απαγορεύονται οι πτήσεις στον συγκεκριμένο εναέριο χώρο για εκείνο το διάστημα.

Σημειώνεται ότι η notam της Άγκυρας δέσμευσε το Αιγαίο για την 25η Μαρτίου και για την Μεγάλη Παρασκευή, παρόλο που η συμφωνία που είχαν κάνει ο Παπούλιας με τον Γιλμάζ «απαγόρευε» τις ασκήσεις σε εθνικές επετείους και θρησκευτικές εορτές.

Δείτε παρακάτω τους χάρτες με τις περιοχές που έχουν δεσμευτεί από την Ελλάδα:



Το άρθρο Η Ελλάδα δεσμεύει το κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, αντι-ΝΟΤΑΜ απάντηση στις ενέργειες της Τουρκιάς. Δείτε τον χάρτη των περιοχών δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα