Η 15χρονη που δραπέτευσε από τον απαγωγέα και βιαστή της, ο οποίος ήταν serial killer και αυτοκτόνησε. Τι λέει η κοπέλα 18 χρόνια μετά

Στις 24 Ιουνίου 2002, η 15χρονη Κάρα Ρόμπινσον Σαμπερλέν απήχθη από έναν serial killer. Σήμερα, μοιράζεται την ιστορία της στο TikTok για να προστατεύσει τα εν δυνάμει θύματα.

Η Κάρα πότιζε τα λουλούδια στην μπροστινή αυλή του σπιτιού μιας φίλης της ενώ εκείνη έκανε μπάνιο. Ξαφνικά, ένας άνδρας που δεν γνώριζε, μπήκε στο δρομάκι και την ρώτησε εάν θα μπορούσε να της δώσει κάποια περιοδικά. Λίγο αργότερα, ο άνδρας αυτός έβγαλε ένα όπλο και το έβαλε στο λαιμό της, αναγκάζοντάς την να μπει στο αυτοκίνητό του.

Εκείνη την ημέρα, η 15χρονη Κάρα απήχθη από έναν κατά συρροή δολοφόνο με το όνομα Ρίτσαρντ Εβόνιτζ. Ο άγνωστος άνδρας την ανάγκασε να μπει σε ένα πλαστικό κουτί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, της έδεσε τους καρπούς και τους αστραγάλους και την απείλησε να μείνει ήσυχη. Τη μετέφερε στο διαμέρισμά του, όπου την κράτησε αιχμάλωτη για 18 ώρες και την κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ επανάληψη. Αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος.

Αμέσως η 15χρονη προσπάθησε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον απαγωγέα της και την τοποθεσία στην οποία την είχε οδηγήσει. «Προσπαθούσα να διαβάσω τα γράμματά του, κοίταζα τους μαγνήτες στο ψυγείο του, έμαθα ποιος ήταν ο γιατρός του, έμαθα ποιος ήταν ο οδοντίατρός του» δήλωσε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Crime Watch Daily» το 2018.

Το επόμενο πρωί, όταν εκείνος ακόμη κοιμόταν, η Κάρα κατάφερε να δραπετεύσει. Βγήκε από την μπροστινή πόρτα, σταμάτησε ένα τυχαίο αυτοκίνητο και ζήτησε από τον οδηγό να την μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα του Ρίτσλαντ Κάουντι. Όπως τελικά αποδείχθηκε, ο απαγωγέας της κατέφυγε τελικά στην Σαρασότα της Φλόριντα, όπου και αυτοκτόνησε όταν περιτριγυρίστηκε από την αστυνομία. Αργότερα, οι αξιωματικοί ανακάλυψαν πως ο Εβόριτζ ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο τριών ανήλικων κοριτσιών.

Διαβάστε ακόμα: Η «ατρόμητη» κοπέλα που βιάστηκε από 6 άντρες σε λεωφορείο, αφού ξυλοκόπησαν το φίλο της. Αντιστάθηκε και την ανασκολόπησαν με λοστό. Γιατί δεν έχουν εκτελεστεί οι δράστες

Η εμπειρία της την σημάδεψε ανεξίτηλα. Το καλοκαίρι μετά την απαγωγή της, η νεαρή άρχισε να εργάζεται στο Τμήμα Σερίφη του Ρίτσλαντ Κάουντι. Ανέλαβε ακόμα διοικητικά καθήκοντα σε υπηρεσίες θυμάτων, αλλά και στο εργαστήριο ανάλυσης DNA, όσο καιρό σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Αργότερα μπήκε στην Αστυνομική Ακαδημία και μετά από αυτό, άρχισε να συμμετέχει σε έρευνες σεξουαλική επίθεσης και κακοποίησης παιδιών.

Συμβουλές μέσω Tik Tok

Σήμερα, η Κάρα δίνει ομιλίες σε όλο τον κόσμο. Στο TikTok όπου έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 170.000 ακόλουθους, μιλά συχνά για την τραυματική της εμπειρία, απαντώντας συχνά σε ερωτήματα που θέτουν οι οπαδοί της. Για παράδειγμα, πρόσφατα κάποιος την ρώτησε τι πρέπει να κάνει ένα άτομο εάν εμφανιστεί κάποιος και με την απειλή όπλου τον αναγκάσει να πάει κάπου. Όπως είπε: «Νούμερο 1: οι απαγωγές από ξένους δεν είναι συνηθισμένες. Νούμερο δύο: όταν συμβαίνουν, αρκετά συχνά, εάν κλωτσήσετε, ουρλιάξετε, φωνάξετε, κάνετε μεγάλη φασαρία, προσπαθήσετε να τρέξετε, δεν θα σας κυνηγήσουν. Ειδικά, εάν βρίσκεστε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, μερικές φορές δε συμβαίνει αυτό. Μερικές φορές, μπορεί και να σας πυροβολήσουν. Ή να σας κυνηγήσουν. Μπορώ να σας δώσω την δική μου συμβουλή: Εάν εγώ φώναζα, κλωτσούσα και ούρλιαζα, τότε πιθανότατα δεν θα με απήγαγε. Και το ήξερα αυτό. Αλλά όταν έχεις ένα όπλο στο κεφάλι σου, είναι πραγματικά δύσκολο να κάνεις αυτά τα πράγματα». Εκτός όμως από αυτά, η νεαρή γυναίκα μοιράζεται λεπτομέρειες και συμβουλές για το πώς να ξεφύγεις από μια απαγωγή.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Big Brother. Περιπτώσεις που η «κουλτούρα του βιασμού» δεν έμεινε μόνο στα λόγια. Στην Ισπανία έβαλαν διαγωνιζόμενη να παρακολουθήσει βίντεο με το βιασμό της

The post Η 15χρονη που δραπέτευσε από τον απαγωγέα και βιαστή της, ο οποίος ήταν serial killer και αυτοκτόνησε. Τι λέει η κοπέλα 18 χρόνια μετά appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα