Γυμναστήρια ανοίγουν κρυφά παρά τα περιοριστικά μέτρα. Tι καταγγέλλει ο γραμματέας του συλλόγου ιδιοκτητών γυμναστηρίων

Αρκετά γυμναστήρια στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν παράνομα εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, αψηφώντας τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο ThessToday.gr ο γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης Κώστας Κοπαρανίδης, εξηγώντας πως το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι γνωστό στον κλάδο, ωστόσο πρόκειται για τη μειοψηφία των ιδιοκτητών και αφορά δύο κατηγορίες: «Εκείνους που δεν έχουν να φάνε και αναγκάζονται να λειτουργούν παράνομα για να βγάλουν τα προς το ζην και εκείνους που αισχροκερδούν εν μέσω καραντίνας».

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για γυμναστήρια-στούντιο που σε πολλές περιπτώσεις δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως συνηθίζεται στα σύγχρονα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης. «Είναι κοινό μυστικό. Κάποιοι ανοίγουν την αίθουσα και βγάζουν φωτογραφίες την ώρα που γυμνάζονται. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο γιατί πιστεύω ότι όπως δεν το κάνω εγώ, θα ήθελα να είναι ευνόητο να μην το κάνει και κανένας άλλος», τόνισε ο κ. Κοπαρανίδης και πρόσθεσε πως: «Ό,τι στοιχείο “πέφτει” στην αντίληψη της αστυνομίας τότε εκείνοι που λειτουργούν παράνομα έρχονται αντιμέτωποι με το γράμμα του νόμου».

«Δεν υπάρχει πιο πληττόμενος κλάδος από τον δικό μας»

«Ερχόμαστε από τρία μνημόνια και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια υγειονομική και οικονομική κρίση, διάρκειας έξι μηνών. Τον Σεπτέμβριο που σημειώθηκε άνοδος αναγκαστήκαμε μετά από έναν μήνα να ξανακλείσουμε. Δεν υπάρχει πιο πληττόμενος κλάδος από τον δικό μας από πλευράς χρόνου, καθώς κλείνουμε πάντα πρώτοι και ανοίγουμε τελευταίοι».

Ο γραμματέας του Συλλόγου συνεχίζοντας εξέφρασε την άποψη ότι με τη διαδικασία των ραντεβού θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, σημειώνοντας ότι οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν ορυμαγδό μηνυμάτων από ανθρώπους ηλικίας 40 έως 70 ετών που αντιμετωπίζουν ορθοπεδικά και μυοσκελετικά προβλήματα και χρειάζονται απαραίτητα τη γυμναστική.

«Η Πολιτεία πρέπει να μας βοηθήσει. Είναι απελπιστική η κατάσταση, τα έξοδα του γυμναστηρίου είναι μεγάλα και δεν προερχόμαστε από εποχές που υπήρχαν χρήματα. Αντιμετωπίζουμε το lockdown προερχόμενοι από τρία μνημόνια και τα ενοίκια είναι πάρα πολύ υψηλά, μπορεί να φτάνουν και τις 10.000 ευρώ», τόνισε ο κ. Κοπαρανίδης, ενώ πρόσθεσε πως τόσο οι επιστρεπτέες προκαταβολές όσο και το «κούρεμα» των ενοικίων αποτελούν πρόχειρες λύσεις στην οικονομική κατάπτωση του κλάδου.

Aντλήθηκαν πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά από το Thesstoday.gr

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Ένα παιδικό μυθιστόρημα που ταξιδεύει τα παιδιά στην Αθήνα της Ρωμαϊκής εποχής. «Οι φύλακες της ειρήνης» και το κυνήγι της γνώσης

The post Γυμναστήρια ανοίγουν κρυφά παρά τα περιοριστικά μέτρα. Tι καταγγέλλει ο γραμματέας του συλλόγου ιδιοκτητών γυμναστηρίων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γυμναστήρια,gymnastiria