Γιατί είναι επικίνδυνο να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι. Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί

Από τότε που ο κορονοϊός μπήκε στην ζωή  μας, η μάσκα έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Πλέον, όμως, πολλοί αντί να τη φορούν στο πρόσωπο,  την έχουν κατεβασμένη στο πηγούνι τους. Σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό λάθος και εξηγεί το γιατί.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής του LSE εξηγεί γιατί όταν φοράμε μάσκα όπου αυτή είναι υποχρεωτική, δεν πρέπει να την κατεβάζουμε στο πηγούνι μας όταν θέλουμε να φάμε κάτι σε ένα εστιατόριο, ή χρειάζεται να κάνουμε οτιδήποτε. Μάλιστα τονίζει πως θα πρέπει να απομακρύνουμε τη μάσκα από το στόμα και τη μύτη.

Διαβάστε ακόμα: Δεν ήταν έμπολα ο λοιμός που αφάνισε την Αθήνα του Περικλή, απαντούν στους ξένους ερευνητές, οι Έλληνες επιστήμονες. Η έρευνα σε ομαδικό τάφο στον Κεραμεικό δείχνει τυφοειδή πυρετό

Πώς μπορεί η μάσκα να μεταφέρει ιούς σε στόμα και μύτη

«Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο καθηγητής.

Είναι ξεκάθαρο από την εικόνα, κατεβάζοντας τη μάσκα στο πηγούνι υπάρχει κίνδυνος η εσωτερική πλευρά να μολυνθεί, αυξάνοντας τον κίνδυνο να μεταφερθούν βακτήρια και ιοί στο στόμα και τη μύτη μας.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: «Τυφοειδής Μαίρη». Η ασθενής μηδέν που έσπειρε τον θάνατο στη Νέα Υόρκη. Ήταν μαγείρισσα και από αυτήν ξεκίνησε πανδημία που έπληξε 3.000 άτομα. Τι απέγινε

The post Γιατί είναι επικίνδυνο να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι. Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords